Tällä sivustolla käytetään evästeitä erottamaan sinut muista käyttäjistä. Tämä auttaa meitä tarjoamaan sinulle hyvän käyttökokemuksen ja parantamaan sivustoamme.


Henkilötietojesi yksityisyys on meille tärkeää. Tämän vuoksi AGCO on päivittänyt Tietoturvalausuntoaan antaakseen sinulle paremman käsityksen minkä tyyppisiä henkilötietoja sinusta keräämme ja kuinka niitä käytämme. Suosittelemme että varaat hetken lukeaksesi päivitetyn Tietosuojalausekkeen osoitteessa http://www.agcocorp.com/privacy.html

Lehtiarkisto
Valmet 70 vuotta väreissä
Historia

Oldtimer

Valmet 70 vuotta väreissä

Valmet- ja Valtra -traktoreiden historia ei ole niin yksivärinen kuin monen muun traktorimerkin. Vuonna 1988 Valmet esitteli maailmanuutuuden; värisuoran. Tällöin ostaja sai valita traktorinsa ulkoasun viidestä eri väristä. Siitä alkaen Valmeteihin ja Valtroihin on saanut valita itselleen mieluisan värisävyn, mutta eivät Valmetit olleet aiemminkaan aina samaa yhtä väriä.

Valmet traktoreiden historia ulottuu tasan 70-vuoden päähän aina vuoteen 1951, jolloin esiteltiin Valmet 15. Tuolloin väritys oli kokonaan punainen, niin konepelti kuin runkokin. Näitä kokonaan punaisia traktoreita valmistettiin yhdeksän vuotta, kunnes vuonna 1960 esiteltiin Valmet 361. Sekin oli lähes kokonaan punainen, mutta nyt etusäleikkö ja konepeiton alaosat tulivat harmaiksi.

Suuri muutos tapahtui 1960-luvun lopulla, kun Valmet julkisti 100-sarjan. Valmet -traktorit saivat uuden värityksen: keltaisesta tuli pääväri, rungosta ja etumaskista ruskeat. Seuraavan uudistuksen myötä vuonna 1971, kun Valmet 02- sarja tuli markkinoille, väritys pysyi kelta-ruskeana, mutta rungon ruskea väri tuli myös konepeiton väriksi.

Valmet traktoreiden ulkonäkö uudistui jälleen vuonna 1979, kun 03-mallisarja tuli markkinoille. Vaikka osassa traktoreista mallinumero pysyikin 02-päättyvänä, voidaan uutta sarjaa kutsua 03:ksi. Nyt traktoreista tuli kirkkaamman keltaisia, rungon ja konepeiton väristä tuli vaaleamman ruskea. Uutta ilmettä toi kolmas väri; valkoinen, jota käytettiin vanteissa ja hytin katossa. Valkokattoisia traktoreita kutsuttiin ylioppilasmalleiksi suomalaisen ylioppilaslakin värin mukaan. Valtrojen vanteet ovat olleet valkoisia 1979 alkaen.

Paluu takaisin punaiseen tapahtui uuden pohjoismaisen Volvo BM Valmetin myötä vuonna 1982. Tämän uuden 05-mallisarjan rungosta, etumaskista ja konepeitosta tuli mustia, vanteet säilyivät valkoisina ja sivupellit sekä hytti saivat punaisen värin. Pienimmissä 04-sarja koneissa katon väri säilyi edellisestä uudistuksesta valkoisena, muuten väritys oli kuten 05-sarjassa. Mallimerkintä oli valkoisena sivupellissä. Seuraava näkyvä muutos tapahtui vuonna 1986, jolloin nimeksi tuli taas pelkkä Valmet. Väritys säilyi samana, vain mallimerkintä sivupellissä tuli mustalle pohjalle.

Since the introduction of the 05 Series in 1988, Valmet and Valtra tractors have been available in a range of colours.

Värivalikoima kuten autoissa

Viimeinen ja ratkaiseva muutos monivärisyyteen tuli vuonna 1988 julkaistun värisuoran myötä. Nyt oli valittavissa viisi eri värisävyä; punainen, sininen, keltainen, vihreä ja valkoinen. Tämän uudistuksen erottaa mallimerkinnästä sivupellissä, jonka tausta oli nyt traktorin päävärityksen mukainen.

Samoja värisävyjä on ollut myös Valmetin Brasilian tehtaan traktoreissa. Kun toiminta alkoi vuonna 1960, olivat Valmetit kokopunaisia. Seuraavaksi tulleet 600 D -traktorit olivat myös punaisia, mutta etumaski sekä konepeiton reunat olivat harmaita. Väritys noudatteli varsin tarkasti Suomessa tehtyjä traktoreita. Seuraavat mallit 60 id ja 80 id olivat keltaisia, kuten siitä alkaen Brasiliassa tehdyt Valmetit ovat olleet pääosin keltaisia.

Jo vuodesta 1988 on traktorin ostaja voinut valita traktorilleen mieluisan värin. Lisäksi Valtroja on saanut tiettyjen tarpeiden mukaisissa väreissä, kuten tienhoitotöihin keltaisen tai oranssin värisinä sekä tietenkin Puolustusvoimien maastovärityksessä. Koska traktorin värillä on monissa töissä suuri merkitys, on Valtra antanut antanut ostajille vapauden valita.

Lue myös nämä