Tällä sivustolla käytetään evästeitä erottamaan sinut muista käyttäjistä. Tämä auttaa meitä tarjoamaan sinulle hyvän käyttökokemuksen ja parantamaan sivustoamme.


Henkilötietojesi yksityisyys on meille tärkeää. Tämän vuoksi AGCO on päivittänyt Tietoturvalausuntoaan antaakseen sinulle paremman käsityksen minkä tyyppisiä henkilötietoja sinusta keräämme ja kuinka niitä käytämme. Suosittelemme että varaat hetken lukeaksesi päivitetyn Tietosuojalausekkeen osoitteessa http://www.agcocorp.com/privacy.html

Lehtiarkisto
Valtra do Brasil täytti 60 vuotta
Historia Valtra World

Valtra do Brasil täytti 60 vuotta

Valtra on ollut Brasiliassa edelläkävijä monessa asiassa: Vuonna 1960 perustettu tehdas oli maan ensimmäinen traktoritehdas, 60-luvulla kahviviljelyksille kehitetty Fruteiro oli ensimmäinen kapea traktori, Brasilian ensimmäinen turboahdettu traktori Valmet 138-4 oli vuosikausia markkinoiden tehokkain traktorimalli 1980-luvulla, 1990-luvulla Valtra esitteli ensimmäisenä ilmastoidun ohjaamon ja 2010-luvulla esiteltiin Brasilian ensimmäinen portaattomalla voimansiirrolla varustettu traktori.

Silloisen Valmetin traktoritehtaan alku oli kiireinen loppuvuodesta 1959. Valmetilla oli vain alle kymmenen vuoden kokemus traktorituotannosta Suomessa, kun tuli tarve perustaa nopeasti tehdas Brasiliaan. Tuohon aikaan ei ollut sähköposteja ja yhteydenpito valtameren yli oli hidasta. Valmetilla oli kuitenkin isona yhtiönä osaamista ja resursseja perustaa tehdas Brasilian valtion määräämässä ajassa. Tehdas saatiin käyntiin käytännössä alle vuodessa perustamispäätöksestä.

Brasilian ensimmäinen traktoritehdas, neliveto, turboahdettu, ilmastoitu ohjaamo ja portaaton vaihteisto.

Tehdas lähti hyvin käyntiin ja pian Suomessa kehitettyjä traktorimalleja alettiin jatkokehittää Brasiliassa sikäläisiin oloihin sopiviksi. Brasiliassa valmistettuja traktoreita alettiin viedä muihin Etelä-Amerikan maihin ja esimerkiksi Afrikkaan. Valtra on ollut aina yksi Etelä-Amerikan suosituimmista traktorimerkeistä. Valtra BH 194 HiTech on nykyisin suosituin malli, jota käytetään etenkin sokeriruokoteollisuudessa, jossa Valtran asema on perinteisesti vahva.

Valtra do Brasilin 60-vuotisjuhlaa vietettiin Sao Paulon pohjoispuolella sijaitsevalla Mogi das Cruzesin tehtaalla 10. helmikuuta.

Puimureita, ruiskuja ja työlaitteita

Nykyisin Valtran valikoimiin Brasiliassa kuuluu 69–375 hevosvoimaisten traktoreiden lisäksi esimerkiksi leikkuupuimureita, ajoruiskuja, kylvökoneita ja sokeriruokopuimureita. Automaattiohjauksella ja muilla täsmäviljelyratkaisuilla on kysyntää suurilla maatiloilla.

Valtralla on Etelä-Amerikassa 252 jälleenmyyjän ja huoltopisteen verkosto, joista 166 sijaitsee Brasiliassa. Valtran jälleenmyyjät myyvät usein myös Challengerin valmistamia kumitelatraktoreita.

60-vuotispäivien kunniaksi Mogi das Cruzesin tehtaalla järjestettiin 10. helmikuuta juhlat sekä lisäksi nelipäiväinen Valtra Inova -tilaisuus internetissä, jota seurasi yhteensä 50 000 ihmistä.

Lue myös nämä