Tällä sivustolla käytetään evästeitä erottamaan sinut muista käyttäjistä. Tämä auttaa meitä tarjoamaan sinulle hyvän käyttökokemuksen ja parantamaan sivustoamme.


Henkilötietojesi yksityisyys on meille tärkeää. Tämän vuoksi AGCO on päivittänyt Tietoturvalausuntoaan antaakseen sinulle paremman käsityksen minkä tyyppisiä henkilötietoja sinusta keräämme ja kuinka niitä käytämme. Suosittelemme että varaat hetken lukeaksesi päivitetyn Tietosuojalausekkeen osoitteessa http://www.agcocorp.com/privacy.html

Lehtiarkisto
Ihmiset

Huippuhiihtäjä Gunde Svan

”Metsänhoito on vastapainoa tv-työlle”

”Metsänhoito on vastapainoa tv-työlle”

Maastohiihdon nelinkertainen olympiavoittaja ja seitsenkertainen maailmanmestari Gunde Svan keskittyy nykyisin tv-töihin ja metsänhoitoon.

Gunde, sinut muistetaan 1980-luvun parhaana hiihtäjänä, mutta mitä teet nykyisin?

– Olen esiintynyt juontajana muutamissa tv-sarjoissa. Nyt työn alla on ”I huvud av Gunde Svan”, jossa haastattelen muita entisiä huippuurheilijoita. Noin puolet työajasta teen metsätöitä kotitilallani Vansbrossa, Taalainmaalla. Tv- ja metsätyöt ovat hyvää vastapainoa toisilleen. Tv-töissä on levotonta ja hälinää, metsässä on rauhallista. Itse en enää kilpaile, mutta hiihdän sen verran, että pysyn kunnossa.

Millainen maatila sinulla on?

– Tämä on kotitilani, mutta olen yhdistänyt tähän myös muita tiloja. Peltoa ei ole lainkaan, tämä on täysin metsätila. Metsää on noin 1 000 hehtaaria ja urakoin vain omissa metsissäni. Kaverina on usein myös poikani Ferry, joka kilpailee timbersport-kilpailuissa.

Millainen traktori sinulla on käytössä metsätöitä varten?

– Traktori on vain 125 tuntia ajettu N154 Direct, sain sen kaksi kuukautta sitten. Traktorissa on mm. TwinTrac-taakseajolaite, metsäohjaamo, Premium-työvalot, pohjapanssari ja metsärenkaat. Vaunu on 15 tonnin vetävä ja aisaohjattu Moheda. Myös kuormain on Moheda-merkkinen. Traktorissa on myös etukuormain, koska sillä tehdään myös lumitöitä ja monenlaista muuta.

Aiemmin minulla on ollut metsätraktoreina Valtran 665, 6400 ja X120. Tykkäsin kovasti etenkin runko-ohjatusta X120:stä.

Kävit poikasi kanssa Suolahden tehtaalla tutustumassa oman traktorisi valmistukseen. Millainen reissu se oli?

– Aivan mahtava. Olen kiinnostunut tekniikasta ja teollisuudesta. Oli mahtavaa nähdä miten tehokkaasti työ on organisoitu, miten robotit työskentelevät ja miten siisti tehdas oli. Olen vaikuttunut.

Etsi lähin Valtra-myyjäsi tästä

0
Lue lisää N-sarjasta

Lue myös nämä