Tällä sivustolla käytetään evästeitä erottamaan sinut muista käyttäjistä. Tämä auttaa meitä tarjoamaan sinulle hyvän käyttökokemuksen ja parantamaan sivustoamme.


Henkilötietojesi yksityisyys on meille tärkeää. Tämän vuoksi AGCO on päivittänyt Tietoturvalausuntoaan antaakseen sinulle paremman käsityksen minkä tyyppisiä henkilötietoja sinusta keräämme ja kuinka niitä käytämme. Suosittelemme että varaat hetken lukeaksesi päivitetyn Tietosuojalausekkeen osoitteessa http://www.agcocorp.com/privacy.html

Lehtiarkisto
Mukavuus voi olla kannattava investointi
Traktorit Ihmiset

Mukavuus voi olla kannattava investointi

Traktorin mukavuus ei ole pelkkää kuljettajan hemmottelua, vaan monille mukavuutta lisääville varusteille voidaan laskea takaisinmaksuaika. Esimerkiksi jousitukset voivat kasvattaa työ- ja siirtonopeutta, joka on helppo muuttaa rahaksi. Sen lisäksi ne auttavat jaksamaan pidempiä työpäiviä, säästävät konetta ja parantavat työn laatua.

Joidenkin mielestä kova konekuski ei pehmusteita kaipaa eikä isoisälläkään ollut muuta kuin metalliset piikkipyörät traktorissaan. Niinpä pojanpoikakin jättää lisävarustelistalta valitsematta etuakselin, ohjaamon ja penkin jousitukset, varsinkin kun taloudellinen tilannekin on vähän tiukka (kuten aina). Mukavuutta lisäävistä varusteista on helpompi tinkiä kuin vaikkapa hydrauliikkaventtiilien määrästä.

Maailma on muuttunut isoisän ajoista ja mukavuusvarusteillakin on tarkoituksensa. Kyllä isoisäkin olisi valinnut pneumaattisen etuakselin jousituksen, jos sellainen olisi ollut tarjolla. Niin hän olisi ehkä välttynyt myös vanhuusiän selkävaivoilta.

Etuakselin-, ohjaamon- ja istuimen jousitukset auttavat nostamaan työskentelynopeutta pellolla ja maantiellä. Jos nopeus nousee 20 km/h:sta 22 km/h:hon, niin valmista jälkeä syntyy 10 prosenttia enemmän. Tämä yksinään voi maksaa esimerkiksi jousituksen hinnan takaisin satokaudessa tai kahdessa. Mukavuus ja terveys tulevat kaupan päälle.

valtra t-sarja unlimited traktorin kokemuksia, hyödyt ja mukavuuteen panostaminen
Mukavuutta parantavat lisävarusteet ovat usein myös taloudellisesti kannattavia investointeja. Jotkus niistä nopeuttavat työntekoa, toiset taas säästävät sekä kuljettajaa että konetta. Jos pystyy työskentelemään jousituksen avulla 10 prosenttia enemmän tai lisävalojen avulla 20 prosenttia pidempään, niin varusteet maksavat itsensä äkkiä takaisin.

Mukavuus on enemmän kuin varusteita

Mukavuuteen liittyviä lisävarusteita on helppo listata: jousitukset, lisävalot, jääkaappi, äänentoisto, ilmastointi, pyyhkimet, lisälämmittimet jne. Äkkiä huomataan, että monet näistä säästävät paitsi kuskia, niin myös traktoria. Kun traktoria ei tarvitse talvipakkasella repiä kylmänä käyntiin, vaan moottori, ohjaamo ja ehkä akkukin ovat valmiiksi lämpimiä, niin siitä nauttivat sekä kuljettaja että kone.

Monet mukavuustekijät on kuitenkin leivottu sisään traktoriin eikä niitä voi hankkia enää lisävarustelistalta. Suuri ikkunapinta-ala, tasainen painojakauma, ketteryys, tilava ohjaamo tai korkea maavara ovat asioita, jotka tekevät työskentelystä mukavampaa, mutta joita ei voi korjata jälkikäteen. Kannattaa siis valita traktorimerkki, jossa mukavuuden perusasiat ovat kunnossa ja räätälöidä se sitten omaan käyttöön tarpeellisilla varusteilla.

Näyttävän traktorin ulkoasun ansiosta erottuva urakoitsija voi saada yhden lisätilauksen tai hyvän työntekijän, joka kattaa helposti traktorin ulkonäön kohentamiseen kuluneet rahat.

Valtra T214 Versu voitti vertailun

Valtra T214 Versu voitti kevättalvella traktorivertailun, jossa oli mukana yhteensä seitsemän traktoria. Vertailun järjestivät arvostetut eurooppalaiset traktorialan lehdet Koneviesti Suomesta, Bedre Gardsdrift Norjasta, Trekker Hollannista ja Traktor Tech Tanskasta. Vertailu oli hyvin perusteellinen ja siihen kuului koeajojen lisäksi lukuisia mittauksia.

Vertailussa Valtra menestyi erittäin hyvin monissa mukavuuteen liittyvissä mittauksissa ja vertailuissa. Erityisesti SmartTouch-kyynärnojaa pidettiin alan parhaana; jälleen asia joka pitää muistaa jo traktorin merkkiä ja mallia valitessa.

Mukavuus ja helppokäyttöisyys tuli esille monessa yhteydessä, joista osa on ehkä yllättäviäkin: hydrauliikka on vahvin ja sitä on helppo hallita, lukitustapeilla säädettävät sivurajoittimet ovat vertailun helppokäyttöisimmät, säilytyslokerot niin ohjaamossa kuin ulkopuolellakin saivat kehuja, traktori oli testin nopein mutta helppo ajettava tiellä, päisteautomatiikka on erittäin helppo ohjelmoida, hydrauliikan ja vaihteiston öljytaso on helppo tarkastaa kurkistusikkunasta, etulasin 270 asteen, sivulasin ja takalasin tihkutoiminnolla varustettu pyyhin saavat kehuja ja ohjaamon ilmansuodinkin on helppo irrottaa.

Toki parannettavaakin löytyi, esimerkiksi ohjaamojousitus sallii turhan suuret liikkeet pystysuunnassa, sivupeilit ovat pienehköt ja moitteita tuli myös keskimääräistä kovemmasta ohjaamomelusta, jonka tosin myönnettiin johtuvan muita suuremmasta huippunopeudesta.

Tuodakseen tuottavat ja mukavuutta lisäävät varusteet yhä useampien asiakkaiden saataville Valtra tarjoaa nyt Comfort package -lisävarustepaketin puoleen hintaan tiettyihin traktorimalleihin. Lue lisää!

Testissä mukana olleet lehdet

0
Lue lisää T-sarjasta Comfort lisävarustepaketti -50% tiettyihin traktorimalleihin

Lue myös nämä