Tällä sivustolla käytetään evästeitä erottamaan sinut muista käyttäjistä. Tämä auttaa meitä tarjoamaan sinulle hyvän käyttökokemuksen ja parantamaan sivustoamme.


Henkilötietojesi yksityisyys on meille tärkeää. Tämän vuoksi AGCO on päivittänyt Tietoturvalausuntoaan antaakseen sinulle paremman käsityksen minkä tyyppisiä henkilötietoja sinusta keräämme ja kuinka niitä käytämme. Suosittelemme että varaat hetken lukeaksesi päivitetyn Tietosuojalausekkeen osoitteessa http://www.agcocorp.com/privacy.html

Lehtiarkisto
Parmigiano Reggiano -juustoa Valtrojen voimalla
Ihmiset

Italialainen urakoitsija Alessandra Corradi

Parmigiano Reggiano -juustoa Valtrojen voimalla

Italialainen Alessandra Corradi on osaava traktoriurakoitsija – ja nainen. Corradin ei ole ollut aivan helppoa menestyä miehisenä pidetyllä alalla.

– Aluksi iäkkäämpien asiakkaiden oli vaikea suhtautua naisurakoitsijaan, mutta nykyisin he tuntevat minut ja tietävät työtapani, muistelee Corradi.

Epäilijät on ollut helpointa vakuuttaa tekemällä hyvää jälkeä. Alessandra Corradi työskentelee yhdessä isänsä ja serkkujensa kanssa, mutta Alessandra ei ole työntekijä tai apulainen, vaan nimenomaan urakoitsija.

– Olen kotoisin maatilalta, joten traktoriurakointi oli luonnollinen uravalinta. Opiskelin maataloutta ja työskentelin Parmassa muutaman vuoden elintarviketeollisuudessa. Aloitin urakoinnin 2011 ja palkkasin serkkuni töihin 2013.

Valtra A-Sarja ja karhotin
Corradilla on nyt käytössään Valtra A93 HiTech.

Corradi kuvailee tekevänsä lähes kaikkea mahdollista traktoriurakointia paitsi metsätöitä. Tyypillisiä tehtäviä ovat kuivaheinän tuotanto sekä biokaasulaitoksen hoitaminen. Trecasalin seudun maatiloilla lähellä Parmaa tuotetaan kuuluisaa Parmigiano Reggiano -juustoa ja Corradi korjaa usein rehua. Parmesaanin tuotannossa ei saa käyttää säilörehua, vaan lehmiä on ruokittava kuivaheinällä.

– Minimimuokkaus on nyt suosittua täällä päin, koska se säästää aikaa, polttoainetta ja rahaa sekä ehkäisee pellon kuivumista. Laajennamme urakointibisnestä uusiin töihin, kun sellaisille on kysyntää.

Corradin paikallinen jälleenmyyjä on Marchesi Fidenzio Bianconesessä. Alessandra Corradi on erittäin tyytyväinen jälleenmyyjän palveluun, mutta perushuollot koneisiin tehdään kuitenkin yleensä itse.

7500 tuntia ajettu T152 Direct on tarkoitus vaihtaa uudempaan SmartTouch-kyynärnojalla varustettuun malliin.

– Minusta Valtrat ovat erinomaisia traktoreita: lujia, helppoja käyttää ja niistä on hyvä näkyvyys, mutta ne eivät kuitenkaan ole niin kalliita kuin jotkut muut traktorit. T152 Directillä on nyt ajettu 7500 tuntia kuudessa vuodessa ja aion vaihtaa sen uuteen T-sarjalaiseen, jossa on SmartTouch-näyttö. Olenkokeillut sellaista ja se on mahtava!

Vapaa-ajallaan Alessandra Corradi harrastaa laskettelua, matkustamista ja perinteisten parmalaisten ruokien kuten lasagnen, tortellinin ja gnocchien kokkaamista.


Corradin konekalusto

  • Valtra T152 Direct
  • Valtra A93 HiTech
  • Fendt 716
  • Fendt 312
  • LS U60
  • Manitou-kurottaja
  • Komatsu-pyöräkuormaaja
  • kyntöauroja, lautasmuokkaimia, niittokoneita, karhottimia, jyriä, kylvökoneita, ruiskuja, lietevaunuja ja perävaunuja

Lue myös nämä