Tällä sivustolla käytetään evästeitä erottamaan sinut muista käyttäjistä. Tämä auttaa meitä tarjoamaan sinulle hyvän käyttökokemuksen ja parantamaan sivustoamme.


Henkilötietojesi yksityisyys on meille tärkeää. Tämän vuoksi AGCO on päivittänyt Tietoturvalausuntoaan antaakseen sinulle paremman käsityksen minkä tyyppisiä henkilötietoja sinusta keräämme ja kuinka niitä käytämme. Suosittelemme että varaat hetken lukeaksesi päivitetyn Tietosuojalausekkeen osoitteessa http://www.agcocorp.com/privacy.html

Lehtiarkisto
Ranskan tielaitos valitsi Valtran ja Norematin
Traktorit Ihmiset

Lyömätön yhdistelmä

Ranskan tielaitos valitsi Valtran ja Norematin

Tapasimme Valtran ja Noremat-työkoneiden käyttäjiä Rouenissa, Ranskan luoteisen tiepiirin pääkonttorissa. Se on yksi ranskalaisen aluehallinnon 11 yksiköstä, joka hoitaa yli 1000 kilometriä maanteitä ja moottoriteitä alueella Seine-Maritime, Somme, Eure, Orne, Oise, Indre-et-Loire, Eure-et-Loir, Loir-et-Cher, Manche ja Calvados.

Käytännön tehtäviin kuuluu tienvarsien niittoa, raivausta ja kunnossapitoa pääasiassa kesällä eli toukokuusta lokakuuhun. Talvikaudella ehkäistään ongelmia ennalta suolaamalla ja poistamalla lunta teiltä. Lisäksi yksiköllä on myös tehtäviä, joita ei heti tule ajatelleeksi, kuten moottoriteiden valvonta tiepartioiden avulla onnettomuuksien ehkäisemiseksi ja liikenneturvallisuuden varmistamiseksi.

Luoteisella tiepiirillä on 1000 konetta, joista 750 on rekisteröity maantiekäyttöön. Kalustosta vastaa yksikön johtaja Marc Reze.

Marc Reze, Guillaume Oger ja Sylvain Prouet ovat olleet tyytyväisiä räätälöityihin Valtroihin.

– Meillä on määrärahat vuodeksi kerrallaan, joten yritämme vaihtaa vähitellen vanhimpia koneita nuorempiin. Traktoreista uusitaan yksi tai kaksi joka vuosi. Ostamme ne julkisten hankintojen organisaatio UGAP:lta. Suomesta traktori menee ensin sopimuskumppanimme Norematin varusteltavaksi. Sieltä traktori tulee jälleenmyyjän kautta varikollemme valmiina käyttöön.

Valtran tultua UGAP:n valikoimaan Luoteis-Ranskan aluehallinto on tarkistanut valintojaan traktorihankinnoissa. Heillä on kaikkiaan 40 traktoria, joiden tehot vaihtelevat 90–200 hevosvoiman välillä. Vanhimmalla, vuosimallin 2003, traktorilla on ajettu yli 9000 tuntia. Heidän Valtra-kantaansa kuuluu seitsemän traktoria, joista kuusi on mallia N134 HiTech ja yksi N174 HiTech. Niissä kaikissa on niittokoneet edessä ja takana; edessä on 2,30 metrin Noremat ja takana niittokone on 5,50–8 metrisen puomin päässä.

– Tarvitsemme luotettavia, kestäviä ja mukavia traktoreita, koska työskentelemme jatkuvasti raskaissa töissä. Rakenteen on pakko kestää jopa 5 tonnin paino ajoneuvon kummallakin oikeanpuoleisella pyörällä, kun niittokoneen puomi on ojennettu sivulle.

Noremat-konsepti takaa yhdistelmän erinomaisen vakauden.

Monta syytä valita Valtra

Uudet päästö-, jarru- ja kokonaispainomääräykset ovat muuttaneet myös keskeisiä vaatimusmäärittelyjä, kuten esimerkiksi niittolaiteyhdistelmän suurinta sallittua kokonaispainoa. Traktorimerkeistä Valtralla on paras sallittu kokonaispaino, millä perusteella tielaitos on valinnut juuri nämä mallit. Lisäksi tielaitos arvostaa ainutlaatuisia Valtran ominaisuuksia: TwinTrac-taakseajolaitetta, tuulettimen käännettäviä siipiä, polykarbonaatti-laseja, palapintarenkaita … ja kaikki nämä lisävarusteet asennetaan tehtaalla.

– Kääntyvä tuuletin on erittäin tarpeellinen lisävaruste, kun työskentelet pölyisissä olosuhteissa. Lisäksi se asennetaan suoraan traktoriin, joten meiltä menee vähemmän aikaa jälkivarusteluun.

The kinematics of the Noremat arm make it ideally adapted to different tasks.
Norematin erityinen ominaisuus on edistyksellinen teleskooppipuomi.
The kinematics of the Noremat arm make it ideally adapted to different tasks.
Puomin liikkuvuus sopii erinomaisesti eri tehtäviin.

– Se on käänteentekevä, niin paljon mukavampi kuin entinen traktorini. Se ei ole liian iso, se on vakaa ja se on ketterämpi. Sitä on helppo käsitellä, vaikka olisi ollut vasta kuukauden töissä. Hytti on erittäin tilava, siellä on hyvin tilaa. Voin asettaa muistiin työskentelynopeuden niin eteen- kuin taaksepäin, sanoo Guillaume Oger, joka on N174:n kuljettaja.

– Jos minulla kuljettajana olisi ollut tämä traktori, se olisi ollut ylellisyyttä, kertoo Sylvain Prouet, tiimin esimies Rouenista.

Kaikki säädöt ja kunnossapito tehdään Valtran jälleenmyyjillä, jotka toimivat tämän piirin alueella.

– Tulemme hyvin toimeen jälleenmyyjien kanssa, mikä on tärkeää, koska kaikki koneemme huolletaan heillä, toteaa luoteisen tiepiirin johtaja Marc Reze.

Luoteisen tiepiirin arvostama Valtra & Noremat -yhdistelmä tilataan suoraan julkisten hankintojen organisaatio UGAP:n kautta. Tämä helpottaa päätöksentekoa, tilauksia ja toimituksia, koska traktorit ja siihen liitettävät työkoneet saapuvat suoraan varikoille, joista käsin niitä käytetään. Ne muodostavat täydellisen parin Luoteis-Ranskan teiden kunnossapitotöihin.

Noremat ja Valtra Unlimited yhteistyössä

Norematilla on paloa kehittää innovaatioita ammattilaisille

Vuonna 1981 perustettu Noremat työllistää Nancyn alueella Ranskassa 280 työntekijää.

Noremat on ranskalainen yritys, joka on määrätietoisesti omistautunut palvelemaan tien- ja kiinteistönhoidon urakoitsijoita. Laitevalikoima ja palvelutarjonta tähtäävät yrityksen ranskalaiseen nimeen – NOuvelle REntabilité du MATériel – sisältyvään tavoitteeseen: tarjota ammattilaisille luotettavia työkoneita.

Noremat-niittokoneille ovat ominaisia lukuisat yksityiskohdat, jotka lisäävät ajomukavuutta, huollettavuutta, tuottavuutta ja kestävyyttä. Noremat kehittää yhdessä käyttäjien kanssa (25 000 vierailua vuodessa) 21 eri niittokonemallia, joiden puomin pituus vaihtelee 4,20–8,30 metriin. Norematilla on 31 patenttia Ranskassa ja muissa maissa. Sen liikevaihdosta 5,5 prosenttia käytetään tutkimukseen ja tuotekehitykseen, joten innovaatiot ovat sen liiketoiminnan kehittämisen ydintä.

Nancyssa vuonna 1981 perustettu yritys työllistää 280 henkilöä ja sen liikevaihto on 62 miljoonaa euroa. Yrityksen lähes 40 vuotta jatkunut kasvu perustuu laadukkaaseen palveluun. Sesonkiaikaan 2,5 kuukauden kulutusta vastaava varaosavarasto hoitaa pikatoimitukset 24 tunnissa. 96 prosenttia osista lähtee heti toimitukseen.

Norematin jälkimarkkinoinnin palveluja tukee 52 asiantuntijaa. Tehtaalla koulutetut asiantuntijat varmistavat laitteiden käyttöönoton, tarjoavat kuljettajille ja mekaanikoille koulutusta ja auttavat asiakkaita paikan päällä tai puhelimitse.

Kansainvälisesti Noremat luottaa tarkoin valittujen yhteistyökumppaneiden verkoston ammattitaitoon ja palvelun laatuun omistautumiseen. Noremat-niittokoneita saa noin kolmessakymmenessä maassa Euroopassa, Australiassa, Brasiliassa ja Afrikassa. Noremat on nyt aloittanut yhteistyön myös Valtran Unlimited-studion kanssa. Noremat-työkoneita saa tulevaisuudessa myös Valtran Unlimited-studion kautta.

+1

Lue myös nämä