Tällä sivustolla käytetään evästeitä erottamaan sinut muista käyttäjistä. Tämä auttaa meitä tarjoamaan sinulle hyvän käyttökokemuksen ja parantamaan sivustoamme.


Henkilötietojesi yksityisyys on meille tärkeää. Tämän vuoksi AGCO on päivittänyt Tietoturvalausuntoaan antaakseen sinulle paremman käsityksen minkä tyyppisiä henkilötietoja sinusta keräämme ja kuinka niitä käytämme. Suosittelemme että varaat hetken lukeaksesi päivitetyn Tietosuojalausekkeen osoitteessa http://www.agcocorp.com/privacy.html

Lehtiarkisto
Raskaissa töissä pitää koneiden olla kunnossa
Ihmiset Palvelut

92 782 työtuntia ja 184 huoltoa

Raskaissa töissä pitää koneiden olla kunnossa

Liminkalaisen Janne Seppälän Valtroilla on ajettu yhteensä 92 682 työtuntia ja niihin on tehty 184 huoltoa. Seppälä teettää kaikki huollot merkkihuollossa.

– Kun tekee traktoreilla paljon ja raskaita töitä, niin ne kannattaa huollattaa hyvin. Ammattimaisessa urakoinnissa koneiden pitää olla sellaisessa kunnossa, että ne toimivat. Huolloilla pyritään ennaltaehkäisemään ongelmia, mutta silti aina voi sattua jotain, sanoo Seppälä.

Seppälällä on tällä hetkellä T182 Direct, T202 Direct, T203 Direct ja N163 Direct. Aiemminkin Seppälällä on ollut Valtroja ja Valmeteja, esimerkiksi N142 Direct on jo poistunut käytöstä vaihtokoneena. Seppälällä on pieni maatila, mutta suurin osa töistä on lumi- ja turveurakointia.

Valtra service and contractor Janne Seppala
Urakoitsija Janne Seppälä ja poikansa Anton juttelevat huoltomies Tuomas Kontiokarin kanssa. Huollon, varaosien ja traktorimyynnin väki on tuttua ja Seppälä juttelee heidän kanssaan muistakin aiheista kuin traktoreista.

Traktori poikki ja kasaan päivässä

Koneurakoidessa aina sattuu ja tapahtuu. Silloin hyvä huolto- ja varaosapalvelu ovat kullanarvoisia. Seppälä kiittelee vuolaasti huoltoyrittäjä Reijo Kontiokaria, joka jäi juuri eläkkeelle.

– Huoltoon ja varaosiin on voinut aina soittaa, myös viikonloppuisin ja iltaisin. Homma on ollut nopeaa. Esimerkiksi kerran piti katkaista traktori, mutta se oli silti alle vuorokaudessa taas suolla töissä. Vuorokaudessa siis ehdittiin hakea kone suolta lavetilla, katkaista se, korjata, ajaa takaisin suolle, asentaa paripyörät ja alkaa töihin. Vaimo kävi yöllä hakemassa vetolevyn Suolahden varaosakeskuksesta sillä välin, kun huollossa konetta avattiin.

Tärkeintä on kuitenkin välttää ongelmat aina kun mahdollista. Kun traktoreilla on kiivas sesonki turvesuolla, niin huoltoa on jouduttu joskus siirtämään esimerkiksi sadalla tunnilla eteenpäin, mutta silloinkin moottoriöljy on vaihdettu ajallaan. Öljyt ja osat ovat aina alkuperäisiä.

– En tiedä onko Valtran oma öljy maailman parasta, mutta ainakin se on sopivaa Valtroihin. Alkuperäisten osien, öljyjen ja huollon käyttäminen on selkeää myös takuuasioiden kannalta ja koneesta saa käytettynä paremman hinnan.

Seppälällä ei ole korkeaa kynnystä ottaa yhteyttä huoltomieheen ja varaosamyyjään. Jos kone esimerkiksi näyttää jonkun vikakoodin, niin Seppälä ottaa siitä kännykällä kuvan, lähettää sen huoltomiehelle ja saa heti vastauksen miten tilanteessa kannattaa toimia.

Etsi lähin Valtra-huolto ja varaosapisteesi tästä

Lue myös nämä