Tällä sivustolla käytetään evästeitä erottamaan sinut muista käyttäjistä. Tämä auttaa meitä tarjoamaan sinulle hyvän käyttökokemuksen ja parantamaan sivustoamme.


Henkilötietojesi yksityisyys on meille tärkeää. Tämän vuoksi AGCO on päivittänyt Tietoturvalausuntoaan antaakseen sinulle paremman käsityksen minkä tyyppisiä henkilötietoja sinusta keräämme ja kuinka niitä käytämme. Suosittelemme että varaat hetken lukeaksesi päivitetyn Tietosuojalausekkeen osoitteessa http://www.agcocorp.com/privacy.html

Lehtiarkisto
”Tämä on maatilan pojan unelmahomma”
Ihmiset

Viljelevä tuotekehittäjä Jussi Lappi

”Tämä on maatilan pojan unelmahomma”

Valtran tuotekehityksessä työskentelee paljon väkeä, joilla on taustaa maataloudessa. G-sarjan projektipäällikkö Jussi Lappi on hyvä esimerkki tuotekehittäjästä, jolla on hyvä tuntuma myös käytännön konetöihin.

Millainen kokemus sinulla on maataloudesta ja konetöistä?

– Olen kotoisin lypsy- ja lihakarjatilalta. 25-vuotiaaksi asti tein päätoimisesti maataloustöitä ja maatalouskoneurakointia. Agrologi-opintojen loppuvaiheessa työskentelin kaksi vuotta Yhdysvalloissa sikäläisen puintiurakoitsijan leivissä. Aloitimme puinnit huhtikuussa Texasista ja lopetimme ennen joulua Kanadan rajalle. Lisäksi tehtiin hieman myös muita maatalouden konetöitä. Insinööriopintojen aikaan ajoin viisi vuotta täysipäiväisesti metsäkoneita; sekä ajokonetta että motoa.

Millainen koulutus sinulla on?

– Jo nuorena minulla oli tosi vahvoina vaihtoehtoina tekniikka ja maatalous. Maatalousalan opintojen lisäksi olen opiskellut insinööriksi tietotekniikasta erikoistuen sulautettujen ohjausjärjestelmien suunnitteluun. Myöhemmin olen opiskellut myös ylemmän AMK-tutkinnon teknologiaosaamisen johtamisen alalta.

Millainen työura sinulla on ollut?

– Nuoruuden maa- ja metsätaloustöiden jälkeen olen työskennellyt Valtran lisäksi metsäkonevalmistaja Ponssella ja materiaalinkäsittelykoneita valmistavalla Mantsisella, kummassakin jälkimarkkinoinnin puolella. Valtralla olen ollut mm. huollossa kouluttajana sekä kenttähuoltopäällikkönä ennen nykyistä tehtävääni. Matkustin huoltohommissa paljon ja näin mitä kaikkea traktorilla tehdään eri puolilla maailmaa.

Millaista on nykyinen työsi?

Whenever possible he likes to do actual tractor work, often driving some new prototype.
Aina kun mahdollista hän kuitenkin ottaa tuntumaa oikeisiin traktoritöihin, usein ajettavana on jokin uusi prototyyppi.

– Projektipäällikkönä vastaan esimerkiksi uuden traktorimallin koko tuotekehitysprosessista alkaen vaatimusten määrittelystä ja päättyen sarjatuotantoon. Tässä tehtävässä on hyvä olla kokemusta traktoritöistä. Itse työ on paljolti kokouksia ja toimistotyötä, mutta lähden traktori-töihin aina kun se on mahdollista. Autan vapaa-ajalla kavereitani traktori- ja maataloustöissä ja usein koeajan samalla jotakin prototyyppiä. Nykyinen työtehtävä vaatii paljon ja on ajoittain hyvin sitovaa, mutta siitä huolimatta ajotunteja traktorilla ehtii kertyä satoina laskettava määrä vuodessa. Tämä työ on kaltaiseni maatilan pojan unelmahomma: hyvä yhdistelmä maataloutta ja tekniikkaa sekä käytäntöä ja teoriaa.

0

Lue myös nämä