Tällä sivustolla käytetään evästeitä erottamaan sinut muista käyttäjistä. Tämä auttaa meitä tarjoamaan sinulle hyvän käyttökokemuksen ja parantamaan sivustoamme.


Henkilötietojesi yksityisyys on meille tärkeää. Tämän vuoksi AGCO on päivittänyt Tietoturvalausuntoaan antaakseen sinulle paremman käsityksen minkä tyyppisiä henkilötietoja sinusta keräämme ja kuinka niitä käytämme. Suosittelemme että varaat hetken lukeaksesi päivitetyn Tietosuojalausekkeen osoitteessa http://www.agcocorp.com/privacy.html

Lehtiarkisto
Tässä tarvitaan sisua
Traktorit Ihmiset

Tässä tarvitaan sisua

Norjalainen soudun olympiamitalisti, vaatealan yrittäjä, tapahtumantekijä, puhuja ja viljelijä Olaf Tufte on ajanut traktoria lapsesta lähtien. Ahkeran matkustelun jälkeen nauttii, kun pääsee kotona taas traktorin rattiin.

– Ajoin Volvo BM 400:aa lapsena. Kun olin noin 16–17 -vuotias, sain isältäni Sigurd Olafilta joululahjaksi avaimet maatilamme International 574 -traktoriin. Hän vain pudotti avaimet käsiini. Muistan, että olin juuri alkanut soutaa tosissani, kertoo Olaf Tufte.

44-vuotias Tufte debytoi Atlantan olympialaisissa. Sen jälkeen hän on ansainnut neljä olympiamitalia ja kuusi maailmancupin mitalia, joista monet kultaisia.

– Eniten motivoi se, että harjoittelu on hauskaa ja siinä kehittyy jatkuvasti. Vuoteen mahtuu 220 matkapäivää ja 1000–1200 harjoitustuntia, joten pitkiä aikoja menee vähillä unilla. Se tekee harjoitusleiristä loman, hän nauraa.

Olaf Tufte participated in his first Olympic Games at the age of 20. With more than 200 travel days a year, he enjoys coming home and getting back in his Valtra to relax. Here he is with his dog Sera.
Olaf Tufte osallistui ensimmäisiin olympialaisiinsa 20-vuotiaana. Kun vuodessa on yli 200 matkapäivää, on hyvä tulla kotiin ja päästä Valtraan rentoutumaan. Samaa mieltä on hänen koiransa Sera.

Sen lisäksi, että Tufte on yksi maailman parhaista soutajista, hän tuottaa viljaa ja polttopuuta Nykirkessä Hortenin ulkopuolella, Tuften tilalla, vaimonsa ja lastensa kanssa. Tilalla on Valtra A93 ja Valtra N154.

– Ensimmäinen Valtramme oli Valmet 6300, jonka ostimme yli 20 vuotta sitten. Ajan edelleen Valtraa, koska ne ovat monipuolisia, helppokäyttöisiä ja kestäviä.

Tufte on perustanut suuren tapahtumayrityksen, oman vaatebrändin ja on myös puhuja. Vuonna 2008 hän perusti Team Tuften yhdessä Norges Roforbundin, Norjan kansallisen soutuliiton, kanssa auttaakseen nuoria urheilijoita kehittymään ja vuonna 2014 hän voitti televisio-ohjelman ”71o Nord” julkkisversion.

– On aina mahtavaa tulla kotiin, astua Valtraan, sammuttaa matkapuhelin ja vain ajaa traktoria. Ei ole väliä, lastaako polttopuuta vai työskenteleekö pellolla.

Olaf Tufte drives Valtra tractors because they are versatile, simple to use and durable.
Olaf Tufte ajaa Valtralla, koska se on monipuolinen, helppokäyttöinen ja kestävä.

Maatilalla järjestetään kaikenlaisia tapahtumia aina häistä Tufte-tyyliseen tiimin rakentamiseen.

– Siirtelemme paljon tavaraa, mm. esteitä paikasta toiseen. Minä haluan käyttää apuna kehoani, mutta isäni haluaa käyttää Valtraa. Teemme kaikkea yksinkertaisista harjoitteista koviin haasteisiin, meillä on esimerkiksi kilpailtu perävaunullisen traktorin peruuttamisessa.

– Kiireisessä arjessa traktorin toimiva huoltopalvelu on minulle tärkeä. Roar Enerhaugen ja muut Akershus Traktorin työntekijät ovat aivan fantastisia ja heidän asiakaspalvelunsa on ollut ylivoimaisesti parasta kaikkien niiden vuosien ajan, kun olemme ajaneet Valtraa, sanoo Olaf Tufte.

0

Lue myös nämä