Tällä sivustolla käytetään evästeitä erottamaan sinut muista käyttäjistä. Tämä auttaa meitä tarjoamaan sinulle hyvän käyttökokemuksen ja parantamaan sivustoamme.


Henkilötietojesi yksityisyys on meille tärkeää. Tämän vuoksi AGCO on päivittänyt Tietoturvalausuntoaan antaakseen sinulle paremman käsityksen minkä tyyppisiä henkilötietoja sinusta keräämme ja kuinka niitä käytämme. Suosittelemme että varaat hetken lukeaksesi päivitetyn Tietosuojalausekkeen osoitteessa http://www.agcocorp.com/privacy.html

Lehtiarkisto
Ihmiset Valtra World

Kilpatanssijat Antti Kapanen ja Ada Varstala:

”Traktoreilla ja tanssilla paljon yhteistä”

”Traktoreilla ja tanssilla paljon yhteistä”

Tänä vuonna Valtra tukee nuorta suomalaista kilpatanssiparia eteenpäin kansainvälisellä uralla. Vaikka ensin voisi ajatella, ettei traktoreilla ja tanssilla ole mitään yhteistä, löytyy sitä yllättävän paljon. Hiottu kokonaisuus ja oma tyyli ratkaisevat – kopioijista ei tule menestyjiä.

Kilpatanssijat Antti Kapanen (19) ja Ada Varstala (17) taitavat erityisesti vaativan 10-tanssin, jossa kilpaillaan vakio- ja latinalaistanssien kymmenessä eri tanssilajissa. Heillä on muun muassa nuorten Suomen mestaruus ja useita kansainvälisiä sijoituksia. Nyt he tanssivat aikuisten sarjassa.

Valtra haluaa tukea nuorta tanssiparia uralla eteenpäin. Ovathan molemmat kansainvälisesti menestyneitä suomalaisia. Tammikuussa nuoret lupaukset vierailivat Valtran Suolahden traktoritehtaalla ja innostuivat. Traktoreiden valmistuksen ja tanssimisen väliltä löytyi yllättävän paljon samankaltaisia ominaisuuksia.

–  Teknisesti hiotut yksityiskohdat ja ketteryys ratkaisevat. Isotkin traktorit liikkuvat tosi sulavasti, eikä ohjaamoistakaan tehdä liian monimutkaisia. Kuten tanssissa, kokonaisuus näyttää elegantilta, vaikka taustalla on valtavasti voimaa, tehoa ja tarkkuutta, tiivistää Kapanen.

– Esteettisesti hieno lopputulos ja käyttäjän tarpeet ovat tärkeitä molemmissa. Koko, malli, värit ja tyyliseikat voidaan suunnitella traktoreihin yhtä yksilöllisesti ja näyttävästi kuin esiintymisasussani, jatkaa Varstala.

Yhtenäistä traktoreille ja tanssille on myös jatkuva kehitystyö. Yhä parempien lopputulosten taustalla on valtavasti työtä. Ensimmäisten traktoreiden tai kilpatanssien aikaan ei varmasti osattu edes kuvitella tämän päivän mahdollisuuksia. Kapanen uskoo kehityksen jatkuvan.

– Kun taidot ovat tietyllä tasolla, löytyy oma tyyli ja halu kehittää asioita. Kopioijista ei tule menestyjiä. Huipulle pääsee tekemällä asiat hyvin ja omalla tavalla.

Kilpatanssipari Antti Kapanen ja Ada Varstala Suolahden tehtaalla
Kilpatanssipari Antti Kapanen ja Ada Varstala saivat Valtran Suolahden tehtaalta mukaansa pienen kultaisen traktorin, joka pääsee kaksikon mukaan myös kisapaikoille.

Päätavoitteena toukokuun MM-kisat

Tällä hetkellä Keski-Suomesta lähtöisin oleva pari asuu Tartossa, jossa arki rytmittyy tiiviisti tanssitreenien ja lukio-opintojen ympärille. Päätavoitteena ovat aikuisten 10-tanssin MM-kisat Armeniassa toukokuussa. Kevätkausi onkin täynnä treeniä, leirejä ja kilpailuja eri maissa.

– Rutinoituminen helpottaa elämää. Menestyminen vaatii kovaa työtä, mutta ennen kaikkea on kyse asenteesta. Tanssisalilla pitää keskittyä siihen, mitä tekee, painottaa Kapanen.

– Tämän mittakaavan panostukset eivät olisi meille mahdollisia ilman Valtran kaltaisia tukijoita. Tanssi on tosi kallis laji, johon kuuluu kansainvälisellä tasolla paljon matkustelua. Kausikin kestää koko vuoden ympäri, kertoo Varstala.

Vaikka menestyminen kiinnostaa, on molempien mukaan tulevaisuuteen mahdotonta tehdä tarkkoja suunnitelmia.

– Tietysti EM- ja MM-kisoissa olisi hienoa päästä top 3:n. Tanssi on kuitenkin niin arvaamaton ja hektinen laji, että koskaan ei voi tietää, mitä tapahtuu, tiivistää Varstala.

Haluatko seurata Adan ja Antin matkaa?

Parin kuulumisia ja kisatunnelmia voit seurata Facebookissa sivulla ”Antti Kapanen & Ada Varstala”.

0

Lue myös nämä