Tällä sivustolla käytetään evästeitä erottamaan sinut muista käyttäjistä. Tämä auttaa meitä tarjoamaan sinulle hyvän käyttökokemuksen ja parantamaan sivustoamme.


Henkilötietojesi yksityisyys on meille tärkeää. Tämän vuoksi AGCO on päivittänyt Tietoturvalausuntoaan antaakseen sinulle paremman käsityksen minkä tyyppisiä henkilötietoja sinusta keräämme ja kuinka niitä käytämme. Suosittelemme että varaat hetken lukeaksesi päivitetyn Tietosuojalausekkeen osoitteessa http://www.agcocorp.com/privacy.html

Lehtiarkisto
Tuotekouluttaja Pekka Isosävi eläkkeelle
Ihmiset Palvelut

”Tekniikan tietämys on noussut valtavasti”

Tuotekouluttaja Pekka Isosävi eläkkeelle

Kun Valtran tuotekouluttaja Pekka Isosävi aloitti työt maatalouskaupan parissa vuonna 1977, niin takaveto oli vielä yleinen. 1980-luvun alussa alettiin puhua nelivedosta ja sähköisestä AutoControl-nostolaitteesta.

– Tekniikka on kehittynyt vauhdilla ja kehitys jatkuu koko ajan. HiTech-voimansiirto vaatii aikoinaan paljon asiakaskoulutuksia, nyt se on perustekniikkaa. Tulevaisuudessa koneiden automatisointi jatkuu, mutta kuljettajaa tarvitaan tulevaisuudessakin siirtoajoihin, työkoneiden kytkentöihin ja yllättävien ongelmien ratkaisuun, arvelee Isosävi.

Isosävin mukaan yleinen tietämys maatiloilla on kasvanut valtavasti 44 vuodessa.

– Mitä nuorempi isäntä, niin sitä isompi tietämys teknologiasta. Nuori isäntä tutkii, vertailee ja oppii nopeasti. Kyllä nykyisin porukka osaa käyttää työkoneitaan. Neuvontakäynneillä tehdään oikeita töitä, katsotaan työkonekohtaisia asetuksia ja harjoitellaan automaattiohjauksen käyttöä.

Tuhansia maatilakäyntejä

Isosävi aloitti Hankkijalla myymälänhoitajana vuonna 1977, siirtyi sitten konemyyjäksi ja yleismyyjäksi. Valme-tin tullessa Hankkijan valikoimiin 1982 hän alkoi myydä Valmet-traktoreita, työkoneita ja myöhemmin myös isännänlinjan metsäkoneita. Kun Valtra perusti suoramyyntiorganisaation 1987 siirtyi Isosävi Hankkijalta Valtralle. Viimeiset kymmenen vuotta hän työskenteli tuotekouluttajana.

1990–2000 -lukujen taitteessa maatalousnäyttelyissä Isosävi esitteli turbiinikytkintä ajamalla 6000-sarjan Valtran ylös vasten pystysuoraa seinää.
1990–2000 -lukujen taitteessa maatalousnäyttelyissä Isosävi esitteli turbiinikytkintä ajamalla 6000-sarjan Valtran ylös vasten pystysuoraa seinää.

– Nuorempana alueena oli Vammalan lähiseutu, mutta viime vuosina miltei koko maa. En ole tarkasti laskenut, mutta vuosien varrella on tullut käytyä tuhansilla maatiloilla.

Isosävi tunnetaan työstään innostuneena kouluttajana. Eläkkeellekin hän malttaa jäädä vasta, kun täyttää 66 vuotta. Hän puolestaan kehuu asiakkaita ja työkavereitaan. Pirkkalan pisteessä työskennelleet Pekka Vuorinen, Hannu Vaskela, Antti Marttila ja Rainer Järvenpää muodostivat hyvän tiimin.

Isosävi on tullut kuuluisaksi opastusvideoistaan ja puhelintuestaan. Enimmillään päivässä tulee melkein 70 puhelua, joissa kysytään neuvoa traktorin ja automaattiohjauksen käyttöön.

– Saas nähdä paljonko puheluja tulee vielä eläkkeellä, jos numero pysyy samana. Ainakin aion keväällä mennä veljenpojan avuksi kotitilalle, kun sinne en ole yleensä ehtinyt. Aiemmin en ole ehtinyt oikein täysiä lomia pitämään, mutta nyt aion opetella huilaamaan. AGCO Suomella on hyviä seuraajia tulossa tuotekouluttajan hommiin.

Lue myös nämä