Tällä sivustolla käytetään evästeitä erottamaan sinut muista käyttäjistä. Tämä auttaa meitä tarjoamaan sinulle hyvän käyttökokemuksen ja parantamaan sivustoamme.


Henkilötietojesi yksityisyys on meille tärkeää. Tämän vuoksi AGCO on päivittänyt Tietoturvalausuntoaan antaakseen sinulle paremman käsityksen minkä tyyppisiä henkilötietoja sinusta keräämme ja kuinka niitä käytämme. Suosittelemme että varaat hetken lukeaksesi päivitetyn Tietosuojalausekkeen osoitteessa http://www.agcocorp.com/privacy.html

Lehtiarkisto
Turussa moderni palvelupiste
Palvelut

Palvelua kahdella kielellä

Turussa moderni palvelupiste

AGCO Suomen Turun piste palvelee isoa ja vahvaa maanviljelyseutua. Lounais-Suomessa toimitaan kahdella kielellä. Oman sävynsä antaa saaristo: myynti- tai huoltokäynti Houtskarissa vie noin 8–10 tuntia.

AGCO Suomen Turun palvelupiste on rakennuksena kuusi vuotta vanha, mutta näyttää yhä modernilta. Avaraan myymälään mahtuu esille vaikka puimuri ja huoltohalliinkin mahtuu helposti yhdeksän traktoria työn alle.

– Tämä on tietysti viljaseutua, mutta oikeastaan täällä on vähän kaikkea muutakin. Paimion seudulla kypsyvät usein Suomen ensimmäiset uudet mansikat ja muutenkin juureksia kasvatetaan paljon Vakka-Suomessa ja perunaa saaristossa. Metsätraktoreitakin kysytään yllättävän paljon, samoin kunnallistekninen urakointi traktoreilla on yleistynyt viime vuosina. Metsänhoito ja kunnallistekniikka yhdistyvät, kun traktoreilla hoidetaan puistometsiä.
Turvetuotantoakin on hieman, kertoo traktorimyyjä Marko Alava.

Syksyisin viljaseudulla kaivataan huoltoa ja varaosia Sampo-puimureihin. Varastossa pidetään hyvä varasto yleisimpiä osia ja lisäksi Sampon-varaosa-auto kiertää yöllä tuomassa osia Porista. Puintikaudella ennen kello 18.30 tilattu Sampon osa ehtii paikalle seuraavaksi aamuksi. Jos osa löytyy omasta hyllystä, päivystäjä tulee antamaan sen arkisin kello 16.30–19 tai viikonloppuna 9–19 välisenä aikana.

Varaosia ja tarvikkeita

Turun pisteessä varaosia ja tarvikkeita myydään suunnilleen yhtä paljon. Tämä on harvinaista, sillä yleensä varaosien määrä on suurempi. Traktoriasiakkaiden lisäksi osia toimitetaan Turun ja Marttilan huoltoihin sekä Konehuolto Palmuselle Laitilaan ja Atulan Konehuoltoon Vahtoon.

– Aku-vaunujen, Japa-klapikoneiden, Hazet-paineilmatyökalujen, Endress-aggregaattien ja muiden yleisten tarvikkeiden lisäksi meillä on Turussa lisäksi tarjolla mm. työkenkiä sekä sähkötarvikkeita, kertoo Olli-Heikki Arkkila.

Valikoima on kasvanut paljon niin tarvikkeissa kuin varaosissa.

– Reilu kymmenen vuotta sitten oli oikeastaan vain yksi hylly tarvikkeita, nyt on puoli myymälää. Samoin edeltäjäni osasi melkein kaikki vanhojen traktoreiden varaosanumerot ulkoa. Nykyisin kukaan ei voisi muistaa kaikkien traktorimallien kaikkia osia, sanoo Arkkila.

Saaristossa pitkät etäisyydet

Saaristo antaa oman leimansa niin traktorimyyntiin, varaosiin kuin huoltoonkin.

– Riippuen vähän lauttavuoroista matka-aika Houtskariin on edestakaisin vajaat kuusi tuntia. Jos sinne mennään huoltoautolla, niin koetetaan sopia useampi huolto samalle reissulle, että asiakkaat saavat matkakustannuksia jaettua, kertoo huollon esimies Patrik Öhman.

– Saaristossa puhutaan ruotsia, mutta kyllä useimmat vähintäänkin ymmärtävät myös suomea. Ruotsia puhuvat asiakkaat saattavat ottaa yhteyttä minuun kuntarajoista riippumatta, mutta kyllä Markokin osaa palvella asiakkaita ruotsiksi. Huollossa Patrik on ruotsinkielinen, mutta kyllä täysin suomenkielinen huoltomies ja ruotsinkielinen asiakaskin saavat asiat hoidettua, kertoo traktorimyyjä Stefan Jansson.

Asiakas on asiantuntija

Lietolainen viljanviljelijä Timo Laaksonen piipahti Turun pisteessä hakemassa huolto-osia Timo Marttilalta
Lietolainen viljanviljelijä Timo Laaksonen piipahti Turun pisteessä hakemassa huolto-osia Timo Marttilalta. Traktoreita valmistellaan kevättöitä varten.

Sekä traktori- että varaosa-asiakkaat ovat nykyisin asiantuntijoita omalla alallaan. Ennen suurempia ostoksia etsitään tietoa netistä.

– Ennen traktorin räätälöiminen oli yksinkertaisempaa.
Nykyisin traktoreiden sopivuutta erilaisiin töihin, varusteita ja täsmäviljelytekniikkaa räätälöidään paljon tarkemmin. Onneksi AGCO Suomella on hyvä tekninen tuki, kertoo Alava.

Alava ja Jansson myyvät vuosittain noin 60 uutta traktoria ja yli 100 käytettyä. Jansson on saanut mainetta sillä, että hän etsii asiakkaalle sopivan käytetyn traktorin, vaikka sopivaa ei löytyisi Turun omasta vaihtokonevarastosta.

Traktorimyynti, varaosat ja huolto muodostavat Lounais-Suomessakin tiiviin kolmion, joka tekee tiivistä yhteistyötä asiakkaan hyväksi. Turun pisteessä palvelee myös Viljelijän Avena Berner -myyjä. Myös muiden konemerkkien myymälät löytyvät lähistöltä tai jopa pihapiiristä, jolloin asiakkaan on hoitaa samalla käynnillä useita asioita.

Marttilassa avattiin huollon satelliittipiste

Marttilaan, 40 kilometrin päähän Turusta, perustettiin talvella huollon satelliittipiste. Marttilan huoltopiste on osa AGCO Suomen Turun pisteen organisaatiota.

– Marttilassa on yksi asentaja, Tuomas Kullanmäki.

Ajatus on, että täältä voi lähteä asentajia sinne avuksi, mutta toistaiseksi meillä on ollut hieman vajausta täällä Turussakin. Toisaalta töitä on tasattu niin, että jos Tuomaksella on ollut isompi homma työn alla, niin sitten on otettu pienempiä huoltoja tänne tehtäväksi, kertoo Turun huollon esimies Patrik Öhman.

Asiakkaat voivat itse valita missä huollossa käyvät. Marttila on vahvaa maanviljelyseutua ja paikallinen huolto säästää 40 kilometriä ajomatkaa yhteen suuntaan.

Lue myös nämä