Tällä sivustolla käytetään evästeitä erottamaan sinut muista käyttäjistä. Tämä auttaa meitä tarjoamaan sinulle hyvän käyttökokemuksen ja parantamaan sivustoamme.


Henkilötietojesi yksityisyys on meille tärkeää. Tämän vuoksi AGCO on päivittänyt Tietoturvalausuntoaan antaakseen sinulle paremman käsityksen minkä tyyppisiä henkilötietoja sinusta keräämme ja kuinka niitä käytämme. Suosittelemme että varaat hetken lukeaksesi päivitetyn Tietosuojalausekkeen osoitteessa http://www.agcocorp.com/privacy.html

Lehtiarkisto
Valtra Connect oppii ennakoimaan vikoja
Palvelut

Vikojen korjaamisesta ennakoivaan huoltoon

Valtra Connect oppii ennakoimaan vikoja

Valtra Connect oppii pian ennakoimaan traktoriin tulevia vikoja tai muita ongelmia. Valtra Connectin lähettämiä tietoja analysoidaan ja tämän perusteella voidaan suunnitella tarvittavia toimenpiteitä. Asiakkaan halutessa myös paikallinen huolto voidaan automaattisesti pyytää apuun.

Valtra Connectin avulla traktorin omistaja ja paikallinen huolto ovat voineet jo vuosien ajan seurata traktorin tietoja etänä. Lähitulevaisuudessa traktorin lähettämiä tietoja on mahdollisuus käsitellä myös Machine Monitoring Centerissä, jossa analytiikka seuloo jatkuvasti traktoreiden lähettämää dataa ja havaitsee vaadittavat toimenpiteet ennakolta.

– Tähän asti on puututtu jo näkyviin vikoihin, kuten vikakoodeihin. Tulevaisuudessa monia vikoja voidaan ennakoida ja esimerkiksi pian hajoava osa voidaan vaihtaa huollossa jo ennen sen pettämistä, kertoo Stephen Williams, johtaja, Technical Service Escalation Management.

Traktorin eri anturit mittaavat useita kymmeniä ja jopa satoja eri muuttujia, kuten nopeuksia, lämpötiloja, paineita, käyttötunteja, virtauksia ja niin edelleen. Jos Machine Monitoring Center huomaa esimerkiksi jonkin komponentin lämpötilan, käyttötuntien ja paineen perusteella, että se on vikaantumassa, siitä voidaan lähettää viesti paikalliseen huoltoon.

– Asiakasta lähimpänä oleva Valtra-huolto saa viestin, jossa kerrotaan millaista vikaa epäillään, korjausohjeet, luettelon tarvittavista osista ja arvion korjaamiseen kuluvasta ajasta. Tämä antaa huollolle ja asiakkaalle mahdollisuuden sopia kummankin aikatauluihin sopiva huoltoaika, kuvailee Williams.

Koeajot tehty, käyttöönotto meneillään

Kesän ja alkusyksyn aikana 2020 järjestelmää on testattu useiden asiakkaiden kanssa aidoissa olosuhteissa. Sama järjestelmä on myös käytössä tai tulossa käyttöön kaikissa muissa AGCO:n traktoreissa, puimureissa ja ruiskuissa, joten käytännöstä on jo kokemusta.

– Alamme ottaa järjestelmää käyttöön Valtran traktoreissa vuoden lopulla. Järjestelmää kehitetään koko ajan, eli sen kyky analysoida tietoja, havaita erilaisia ongelmia etukäteen ja antaa huoltomiehille korjausohjeita paranee jatkuvasti. Tätä kehitystyötä nopeuttaa se, että voimme hyödyntää samoja teknologioita AGCO:n eri tuotteissa.

Valtra Connect will soon be able to share tractor data not only between the owner and the local service centre but also with the Machine Monitoring Center, where advanced tools analyse the condition of the tractor. If any irregular data is detected that indicates an impending fault or malfunction, a message can be sent automatically to the customer’s local service centre.
Valtra Connect voi lähettää tulevaisuudessa traktorin tiedot omistajan ja huollon lisäksi myös Machine Monitoring Centeriin, jossa traktorin tilaa voidaan analysoida kehittyneillä työkaluilla. Jos tiedoissa näkyy jotain poikkeavaa, joka viittaa tulevaan vikaan tai ongelmaan, voidaan asiasta lähettää viesti asiakasta lähimpänä olevaan merkkihuoltoon.

Ei kuluja, ei rautaa, ei softaa

Uusi järjestelmä tulee osaksi Valtra Connectia. Tästä ei aiheudu mitään lisäkuluja asiakkaalle eikä traktoriin tarvitse asentaa uusia ohjelmia tai osia. Valtra Connect -asiakkaille käyttöönotto on helppoa. Toki asiakas voi myös päättää, ettei ota palvelua käyttöön.

Yksittäisten traktorien huoltamisen lisäksi kertyvää tietoa voidaan käyttää hyväksi nykyisten ja tulevien traktoreiden tuotekehitystyössä.

Lue lisää Valtra Connectista

Lue myös nämä