Tällä sivustolla käytetään evästeitä erottamaan sinut muista käyttäjistä. Tämä auttaa meitä tarjoamaan sinulle hyvän käyttökokemuksen ja parantamaan sivustoamme.


Henkilötietojesi yksityisyys on meille tärkeää. Tämän vuoksi AGCO on päivittänyt Tietoturvalausuntoaan antaakseen sinulle paremman käsityksen minkä tyyppisiä henkilötietoja sinusta keräämme ja kuinka niitä käytämme. Suosittelemme että varaat hetken lukeaksesi päivitetyn Tietosuojalausekkeen osoitteessa http://www.agcocorp.com/privacy.html

Lehtiarkisto
Valtralla on Suomen tihein ja osaavin huoltoverkosto
Ihmiset Palvelut

Traktorihuolto Ismo Kemppi hoitaa Valtrat Kaakkois-Suomessa

Valtralla on Suomen tihein ja osaavin huoltoverkosto

Valtran markkinaosuus on ollut jo yli 20 vuoden ajan noin 50 prosenttia, eli Suomessa aktiivikäytössä olevista traktoreista noin puolet on Valtroja. Suuri traktorikanta mahdollistaa tiheän ja rutinoituneen huoltoverkoston. Kun lisäksi varaosia saa Suolahden keskusvarastosta sesonkiaikaan ympäri vuorokauden, voi hyvillä perusteilla sanoa, että Valtrojen huoltoverkosto on traktorialan paras Suomessa.

Traktorihuolto I. Kemppi Oy on Suomen suurimpia traktoreiden huoltoyrityksiä. Kemppi huolehtii Valtroista, Fendteistä ja Sampoista Lappeenrannassa, Ravijoella, Mikkelissä, Savonlinnassa ja Joensuussa.

– Aloitin vuonna 1993. Olin aiemmin huoltanut Valtroja Hankkijalla ja Moottorikeskus Oy:ssä yli kymmenen vuotta, mutta se meni laman aikana konkurssiin. Traktorimyynnin Raimo Heschung kysyi, että kuka alkaisi huoltamaan Valtroja, niin minä perustin toiminimen, muistelee Ismo Kemppi.

Alussa hän huolti Lappeenrannan seudun Valtrat yksinään. Tekemistä oli vähintäänkin tarpeeksi, sillä aiemmin samaa aluetta oli hoitanut 3–4 asentajaa, kuten nykyisinkin. Toiminimi muuttui osakeyhtiöksi ja Ravijoen piste tuli mukaan 2004, Savonlinna ja Mikkeli 2006 ja Joensuu 2010. Nykyisin työntekijöitä on parikymmentä.

– Nyt kun on enemmän väkeä, voidaan erikoistua. Joku tuntee hyvin Fendtit, joku toinen Sampot, joku elektroniikan. Byrokratiaakin on entistä enemmän, esimerkiksi kemikaaliluettelot, takuuhakemukset jne. Vaikea kuvitella, että nyt hoitaisin yksin kaiken.

Vähemmän traktoreita, isompia huoltoja

Traktoreiden määrä on vuosikymmenten mittaan hieman laskenut, mutta traktoreilla ajetaan paljon, traktoreissa on enemmän tekniikkaa ja huollot ovat entistä isompia.

– Esimerkiksi huoltoautolla ei yleensä lähdetä tekemään isompia huoltoja, kun sellaisessa voi kulua koko päivä ja öljyjäkin pitää vaihtaa yli 100 litraa. Yhä useammin traktorit tuodaan tänne halliin.

1982 ei traktorin huoltamisessa tarvittu tietokonetta, mutta nykyisin EDT (Electronic Diagnostic Tool) on yhtä ahkerassa käytössä kuin jakoavain. Uusin muutos on Valtra Connect, jonka avulla seurataan joidenkin asiakkaiden traktoreita ja niiden huollontarvetta etänä.

– Uusilla asentajilla pitää olla kielitaitoa, sillä esimerkiksi kaikki Fendtin materiaalit ovat englanniksi. Tällä alalla pitää myös olla reipas ja oma-aloitteinen, että voi hoitaa eteen tulevat asiat esimerkiksi huoltoautolla asiakkaan luona käydessä.

Kempin asentajat ja Suomen muissakin merkkihuolloissa työskentelevät asentajat käyvät AGCO Suomen järjestämissä huoltokoulutuksissa. Lisäksi asentajien tukena ovat AGCO Suomen huoltoneuvojat, jotka auttavat visaisimpien pulmien kanssa.

Huolto, varaosat ja myynti -kolmio

Kempin huoltopisteet sijaitsevat Ravijokea lukuunottamatta samoissa tiloissa kuin AGCO Suomen traktori- ja varaosamyynti. Nämä kolme toimintoa tekevät kaikkialla Suomessa kiinteää yhteistyötä.

– Traktorimyyjät tilaavat meiltä esimerkiksi lisävarusteiden jälkiasennuksia, pesuja sekä vaihtokoneiden huoltoja ja kunnostuksia. Varaosamyyjien kautta taas hankimme huollossa tarvittavat osat. Yhteistyö on päivittäistä ja asiakkaita koetetaan auttaa yhdessä, kertoo Kemppi.

Huoltoyrityksen lisäksi Kempillä on myös maatila, jonka töistä hän tekee itse suurimman osan. Tuntuma viljelijän elämään pysyy yllä, kun lähtee iltaisin tekemään tilan töitä.
Huoltoyrityksen lisäksi Kempillä on myös maatila, jonka töistä hän tekee itse suurimman osan. Tuntuma viljelijän elämään pysyy yllä, kun lähtee iltaisin tekemään tilan töitä.

Valtran huoltoverkosto Suomessa

  • 79 huoltopistettä
  • 250 asentajaa
  • Varaosien keskusvarasto Suolahdessa
  • 24/7 varaosapäivystys kesäisin
  • Ylivoimaisesti suurin traktori-kanta
Valtran huoltoverkosto Suomessa 2019
Valtralla on Suomessa 79 huoltopistettä, joista seitsemän on AGCO Suomen omia, loput yrittäjävetoisia. Valtran merkkihuolloissa työskentelee yhteensä noin 250 asentajaa.

Lue myös nämä