Tällä sivustolla käytetään evästeitä erottamaan sinut muista käyttäjistä. Tämä auttaa meitä tarjoamaan sinulle hyvän käyttökokemuksen ja parantamaan sivustoamme.


Henkilötietojesi yksityisyys on meille tärkeää. Tämän vuoksi AGCO on päivittänyt Tietoturvalausuntoaan antaakseen sinulle paremman käsityksen minkä tyyppisiä henkilötietoja sinusta keräämme ja kuinka niitä käytämme. Suosittelemme että varaat hetken lukeaksesi päivitetyn Tietosuojalausekkeen osoitteessa http://www.agcocorp.com/privacy.html

Lehtiarkisto
Älykäs maanviljely kohtaa todellisuuden
Ihmiset Tekniikka

Swiss Future Farm

Älykäs maanviljely kohtaa todellisuuden

Swiss Future Farm sijaitsee maatilalla, jota on viljelty perinteisesti jo monta vuotta. Elämä maatilalla muistuttaa lähes kaikin tavoin tavallista Thurgaun maatilaa. Siellä kasvatetaan lehmiä, vuohia ja sikoja sekä viljellään vehnää, maissia, rapsia ja juurikasta. Vuodenajat määrittävät tehtävät työt. Mutta yksi asia on erilainen: Kaikissa töissä käytetään markkinoiden viimeisintä teknologiaa. Smart Farming, Task Doc, Section Control ja Variable Rate Control eivät ole vain trendikkäitä termejä vaan modernin maatalouden kouriintuntuvia työkaluja.

Hyvä valmistelu tekee työstä tehokkaampaa

Swiss Future Farmin kaikkia töitä ja peltoalueita hallitaan maatilan FMIS-toiminnanohjausjärjestelmällä. Järjestelmään tallennetaan kaikki vuosien mittaan kerätyt oletusviljelytiedot ja empiiriset arvot. Nämä tiedot muodostavat perustan työnjohtaja Florian Abtille, kun hän muuntaa tehtävät digitaalisiksi työmääräyksiksi. Käytännössä tämä merkitsee esimerkiksi sitä, että äestettävät pellot ja levitettävän lannoitteen määrä määritetään etukäteen.

Florian Abt is recording each work order in the Farm Management Information System.
Florian Abt tallentaa jokaisen työvaiheen FMIS-järjestelmään.

Kaikki pellot on digitalisoitu, jotta voidaan laatia peltokohtaisia työmääräyksiä. Tiedot sisältävät peltojen rajat, liittymät, esteet ja päisteet. Oli kyseessä maanmuokkaus, kylvö tai rehunkorjuu, järjestelmä pystyy määrittämään traktorille loogisimmat reitit. Vaikka – tai jopa koska – Swiss Future Farm koostuu monesta pienestä ja epäsuorakulmaisesta pellosta, tämä toiminto on erittäin arvokas. Huipputeknologia yhdistetään usein suuriin maatiloihin ja peltoihin, mutta täällä näkee kuinka teknologiaa voidaan hyödyntää myös pienillä pelloilla ja miten monta turhaa vaihetta voidaan välttää hyvin valmistelluilla työmääräyksillä. Kylvön ja lannoituksen työmääräyksiä voidaan myös täydentää levityskartoilla. Nämä kartat sisältävät lisätietoja, kuten paikkakohtaiset levitysmäärät. Tämä kaikki on hyvin kiinnostavaa Sveitsin mittasuhteiltaan pienillä pelloilla.

Harvest on the Swiss Future Farm
Sadonkorjuun aika Swiss Future Farmilla.
The task is transmitted to the driver via TaskDoc
Tehtävä välitetään kuskille Task Doc -tehtävänhallinnalla.

Ajaminen ei ole enää olennaista

Toisessa vaiheessa toimistossa laaditut työmääräykset siirretään niille tarkoitettuihin traktoreihin Task Docin avulla. Siirto tapahtuu yksinkertaisesti ja vaivattomasti palvelimen, USB-muistitikun tai Bluetooth-yhteyden kautta. Tämän jälkeen Valtran älykkään maanviljelyn, Smart Farmingin, eri elementit pääsevät kunniaan:

  • Valtra Guidella kuljettajat voivat seurata työmääräyksessä määritettyjä reittejä erittäin täsmällisesti.
Precise plowing with Valtra Guide
Tarkkaa kyntämistä Valtra Guiden avulla.
  • Variable Rate Controlin avulla traktori lukee levitettävät määrät sisältävät levityskartat. Tämä ohjaa konetta ja levittää oikean määrän oikeaan paikkaan automaattisesti.
  • Section Controlia käyttämällä kytketään ruiskutus-, kylvö- ja lannoitustoiminnot päälle ja pois pellon eri osissa juuri niin kuin työmääräyksessä on eritelty. Tämä estää päällekkäisyydet, kaksinkertaisen käsittelyn ja eri vaiheiden väliin jäämisen tehokkaasti.
Sowing with Section Control and Variable Rate Control
Section Control ja Variable Rate Control auttavat kylvössä.

Swiss Future Farmin kuljettajat, joiden työnä on testata erilaisia teknologioita, yllättyivät positiivisesti siitä, miten nerokkaasti eri järjestelmät toimivat yhdessä.

– Kun huomioidaan, että kuljettaja ja traktori saattavat vaihtua, dataverkko tekee työstä yksinkertaista ja kätevää ja säästää samalla paljon aikaa, polttoainetta ja resursseja, selittää varatyönjohtaja Raphael Bernet.

Kuljettajien työ helpottuu valtavasti. Heidän ei enää tarvitse huolehtia yksittäisistä pelloista, vaan he voivat keskittyä täysin työkoneen asetuksiin ja niiden optimointiin. Helppotajuisen SmartTouch -käyttöliittymän ansiosta kuljettajat hallitsevat järjestelmän kaikki yksityiskohdat nopeasti.

Tillage accurate to the centimetre accuracy
Maanmuokkausta muutaman senttimetrin tarkkuudella.

Kun työt on tehty, työt alkavat uudestaan

Kunkin työvaiheen jälkeen ja heti kun työmääräys on suoritettu, tiedot lähetetään traktorista takaisin FMIS-järjestelmään Task Docin kautta. Manuaalinen dokumentointi on tarpeetonta, ja työnjohtajalla on aina ajantasaiset tiedot, joita voidaan käyttää uudelleen. Seuraava satokausi tulee aina pian!

Motivated and keen to experiment. From left to right: Nils Zehner, Florian Abt and Marco Meier.
Motivoituneita ja valmiina testaamaan. Vasemmalta oikealle Nils Zehner, Florian Abt ja Marco Meier.

Future Farm in Tänikon, Switzerland.Future Farm Tänikonissa, Sveitsissä.

Swiss Future Farm

Sveitsin Thurgaun maakunnan Tänikonissa sijaitseva Swiss Future Farm on sekä paikka että projekti. Projekti on AGCO Corporationin, sveitsiläisen maatalousteknologian maahantuojan GVS Agrar AG:n sekä Arenenberg Training and Consulting Centerin yhdessä sponsoroima. Projektin mottona on ”Innovaatio tulee tietojen jakamisesta”. Nämä kolme kumppania asettivat tavoitteekseen tehdä moderneista täsmämaanviljelyteknologioista näkyviä, kouriintuntuvia ja helppoja ymmärtää.

Florian Abtin, Marco Meierin ja Nils Zehnerin johtama tiimi on suorittanut kenttätestejä ja kerännyt kokemuksia kahden vuoden ajan. Heidän ainutlaatuisen älykkään maatalouden kokemuksensa ansiosta Swiss Future Farmin tiimillä on tärkeä rooli maatalousinsinöörien ja -ohjelmoijien konsultoinnissa ja koulutuksessa.

Swiss Future Farmilla käytetään AGCO-traktoreita ja -työkoneita sekä eri toimittajien prototyyppejä.

Swiss Future Farmin Valtra-konekanta

  • A104 etukuormaimella
  • A94
  • N174 Direct
  • T174 Direct

Lue myös nämä