Tällä sivustolla käytetään evästeitä erottamaan sinut muista käyttäjistä. Tämä auttaa meitä tarjoamaan sinulle hyvän käyttökokemuksen ja parantamaan sivustoamme.


Henkilötietojesi yksityisyys on meille tärkeää. Tämän vuoksi AGCO on päivittänyt Tietoturvalausuntoaan antaakseen sinulle paremman käsityksen minkä tyyppisiä henkilötietoja sinusta keräämme ja kuinka niitä käytämme. Suosittelemme että varaat hetken lukeaksesi päivitetyn Tietosuojalausekkeen osoitteessa http://www.agcocorp.com/privacy.html

Lehtiarkisto
Automaattiohjauksella kuski ei väsy
Traktorit Tekniikka

T214 Direct ja automaattiohjaus

Automaattiohjauksella kuski ei väsy

Valtra T214 Direct tekemässä lumitöitä
Talvella Directillä tehdään esimerkiksi lumitöitä. Traktorilla myös vedetään kolmiakselista lavettia, jolla kuljetetaan Hitachin EX100 -kaivinkonetta.

– Jos ajat perunapenkkejä ilman automaattiohjausta, niin tuijotat koko ajan, että oikea rengas seuraa viivaa, aurinko paistaa vastaan ja pölyäkin on aika paljon. Hartiat tulevat kipeiksi, kun ohjaat niin tarkasti ja silti kun tulee pieni mutka, niin se kertaantuu seuraavissa riveissä. Kun automaattiohjaus on käy­tössä, kuljettaja ei väsy ajamiseen ja pystyy hoitamaan enemmän hehtaareja tarkemmin ja tehokkaammin, kertoo viljelijä Tero Koivuranta.

Koivurannan maatilalla Karijoella on keskitytty perunaan jo 1970-luvulta alkaen. Perunaa viljellään, mutta lisäksi sitä varastoidaan, kuoritaan ja toimitetaan pitkin talvea tukun kautta asiakkaille päivittäin.

– Minulla oli automaattiohjaus jo edellisessäkin traktorissa, vihreässä T203 Directissä. Otin siitä antennin ja näyttöruudun tähän uuteen, niin säilyivät kaikki ajolinjatkin samalla muistissa, kertoo Tero Koivuranta.

T214 Directissä on automaattiohjauksen lisäksi etukuormain sekä ohjaamo- ja etuakselin jousitukset. Tilalla on myös N141 Advance, jota käytetään ruiskutuksissa. Siinä on ajo-opastin, jolla voi ajaa 20 senttimetrin tarkkuudella. Ruiskuna on 2800 litran hinattava Hardi.

– Automaattiohjauksella voi vaikka ajaa ilman valoja yöllä, mutta on suotavaa käyttää työvaloja ja keskittyä työkoneen säätämiseen. Eikä haittaa vaikka tulee puhelu kesken työn, kun automaattiohjaus hoitaa tarkasti ajamisen. Pellolle saa enemmän penkkejä suorempiin riveihin. Kun kuljettaja ei väsy, niin voi hoitaa isomman pinta-alan tehokkaammin.

Leveä ja korkea penkki lämpenee nopeasti

T214:llä kynnetään pelto syksyllä ja tehdään keväällä penkit Grimmen penkkijyrsimellä. Penkit ovat 85 senttiä leveitä ja 65 korkeita. Perunoita ei idätetä ennen istutusta, jolloin ei ole vaaraa, että idut katkeaisivat ja toisaalta kasvusto lähtee kasvamaan tasaisemmin, mikä taas helpottaa ruiskutusta. Istutettavat perunat otetaan kylmiöstä ja istutetaan samana päivänä.

– 85 senttiä leveä ja 65 senttiä korkea penkki lämpiää hyvin. Viime vuonna äestin kokeeksi pienen alan ja mittasin, että siellä oli kymmenen sentin syvyydessä neljä astetta lämmintä. Viereisessä penkissä oli samaan aikaan 20 astetta lämmintä.

Karijoen seutu on vahvaa perunanviljelyseutua. Koivurannan tilalla viljellään vuoroviljelykasveina lisäksi viljaa ja hernettä joillakin lohkoilla. Peruna varastoidaan omassa varastossa ja toimitetaan Perunajaloste Koivuranta Oy:n jalostamana tukun kautta asiakkaille päivittäin ympäri vuoden.

Koivuranta korjaa sadon Grimmen kaksirivisellä, traktorikäyttöisellä nostokoneella. Istutuksen ja sadonkorjuun lisäksi automaattiohjauksesta on apua esimerkiksi kynnössä, kun paluuauroilla voi ajaa mennen ja tullen minkä linjan haluaa. Samoin automaattiohjauksesta on ollut apua esimerkiksi lisäsalaojia tehdessä, kun traktorilla on voinut merkitä uusien salaojaputkien linjat peltoon ajamalla. Automaattiohjauksen lisenssin Koivuranta maksaa kahdeksalta kuukaudelta vuodessa, talvella kun ei ole tarvetta käyttää sitä.

Viljelijä Tero Koivuranta käyttämässä Valtra automaattiohjausta
Tero Koivuranta viljelee perunaa Karijoella. T214 Directin automaattiohjaus on apuna penkkijyrsimen käytössä, sadonkorjuussa, kynnössä ja lähes kaikissa muissakin töissä. Automaattiohjaus kuljettaa traktoria parin sentin tarkkuudella.

Huolto ja varaosat toimivat

– Meillä on ollut parikymmentä Valtraa ja Valmetia 1970-luvulta alkaen. Kotimaisuuden lisäksi huolto- ja vara­osapalvelu ovat yksi hyvä puoli. Jos ongelmia tulee, niin osia saa vaikka Suolahden päävarastosta kesällä kellon ympäri.

– Kettumäen Jarkko Kauhajoella on lähin huolto. Jarkko auttaa tarvittaessa. Jos kone näyttää vaikka vikakoodin, niin otan siitä kuvan, lähetän Jarkolle ja kysyn, että onko tärkeä vai ei? Näin asiat selviävät heti. Vanhojen koneiden huollot teen kyllä itse, kertoo Tero Koivuranta.

– Aikoinaan urakoin lumitöitä Valmetilla. Aamun aurauslenkin jälkeen hain osan Suolahdesta ja Kettumäki tuli illalla vaihtamaan sen, että pääsin taas aamulla lumitöihin, muistelee vanha isäntä Rauno Koivuranta.

Myös Valtran käytönopastus saa kehuja. Tero kävi tammikuussa Jyväskylässä järjestetyssä yhteiskoulutuksessa, johon oli kutsuttu kaikki edellisenä vuonna uuden traktorin ostaneet. Lisäksi paikallinen myyjä Jukka Tarsia kävi maatilalla näyttämässä kaikki traktorin toiminnot. Tarvittaessa paikalle on voinut kutsua myös esimerkiksi Isosävin Pekan, jos vaikkapa työkoneen ja traktorin yhteensovittaminen on vaatinut erityisosaamista automaattiohjauksen kanssa.

Maatilan koneet

  • T214 Direct+etukuormain, vm. 2017
  • N141 Advance+etunostolaite, vm. 2007
  • 6550 HiTech, vm. 1999
  • Nissan-trukki
  • Hitachi EX100 kaivinkone vm. 1993 + Engcon-rototiltti, vm. 2005

Lue myös nämä