Tällä sivustolla käytetään evästeitä erottamaan sinut muista käyttäjistä. Tämä auttaa meitä tarjoamaan sinulle hyvän käyttökokemuksen ja parantamaan sivustoamme.


Henkilötietojesi yksityisyys on meille tärkeää. Tämän vuoksi AGCO on päivittänyt Tietoturvalausuntoaan antaakseen sinulle paremman käsityksen minkä tyyppisiä henkilötietoja sinusta keräämme ja kuinka niitä käytämme. Suosittelemme että varaat hetken lukeaksesi päivitetyn Tietosuojalausekkeen osoitteessa http://www.agcocorp.com/privacy.html

Lehtiarkisto
Kaikki irti SmartTouchista
Tekniikka

SmartTouch-kyynärnojan säädöt eri töissä

Kaikki irti SmartTouchista

 

Profiilit

Kaikkien työkoneiden asetukset kannattaa tallentaa profiileihin. Jos traktorilla ajaa useampi kuin yksi ihminen, kannattaa jokaisen käyttäjän asetukset tallentaa erikseen.

SmartTouch ohje profiilit

 1. Avaa näytön yläreunasta Profiilit-valikko. Voit valita pohjaksi tehdasasetukset tai jonkin vanhan profiilin. Jos esimerkiksi olet jo tallentanut kyntöauran asetukset, ne voivat olla hyvä pohja kultivaattorin asetuksille. Nimeä uusi profiili heti ennen kuin alat muokata asetuksia. Profiileja mahtuu muistiin rajattomasti.
 2. Voit tallentaa profiiliin kaikki ne asetukset, joita voit säätää ja käyttää SmartTouch-kyynärnojasta. Profiiliin voit tallentaa esimerkiksi moottorin asetukset, muistinappien toiminnan, voimansiirtoasetukset, päisteautomatiikan ja PTO-asetukset.
 3. Esimerkiksi kyntäessä voit valita mistä napista haluat aurojen nousevan, kääntyvän ja millä vivulla haluat säätää viilun leveyttä. Voit esimerkiksi kääntää aurat ajokahvan toisella lineaaritikulla ja nostaa toisella. Moottorille voit asettaa maksimi- ja minimikierrokset. Kamera-asetuksissa voit esimerkiksi valita, että peruutuskameran kuva täyttää koko näytön aina peruutettaessa, mutta palautuu ajonäyttöön eteenpäin ajettaessa. Ajonäytölle puolestaan voit valita haluamasi tiedot, esimerkiksi neljään jaetun ruudun, jonka neljänneksissä näkyvät voimansiirron tiedot, kamera, nostolaite ja laskurit.
 4. Muutetut asetukset tallentuvat automaattisesti valittuun profiiliin. Kun käytät seuraavan kerran samaa työkonetta, voit käyttää samoja asetuksia.

Vetotyö

Vetotyössä käytetään vedettävää tai nostolaitetyökonetta sekä usein muutamaa hydrauliikkalohkoa. Voit asettaa kaikki nämä hallinnat ajokahvaan, jolloin voit pitää vasemman käden jatkuvasti ratilla, säätää nopeutta oikealla kädellä ja hallita hydrauliikkaa peukalolla sekä harvemmin tarvittavia toimintoja esimerkiksi ajokahvan muistinapeista.

SmartTouch vetötyöt ohje

 1. Haluatko käyttää U-Pilot -päisteautomatiikkaa? Sen ohjelmointi on helppoa. Voit määrätä lukuisia peräkkäisiä töitä tapahtumaan joko tietyin väliajoin tai traktorin edettyä tietyn matkan. Esimerkiksi kyntäessä M1-muistinapista voi päisteeseen tullessa yhdellä painalluksella kytkeä pois nelivedon, cruisen ja lukot sekä nostaa aurat ja kääntää ne. Päisteestä lähdön voit ohelmoida M2-muistinapin taakse, jolloin samat asiat tapahtuvat päinvastaisessa järjestyksessä. Tai jos haluat, voit ohjelmoida koko tapahtumasarjan yhdeksi päisteauto­matiikaksi.
 2. Esimerkiksi äkeen korkeussäätö on näppärää asettaa peukalovivulla, niin voit säätää korkeutta jatkuvasti maalajin mukaan. Voit myös asettaa hydrauliikan virtauksen, eli miten voimakkaasti työkone reagoi vipuun.
 3. Analogiset joystickit antavat sitä enemmän virtausta mitä voimakkaammin niitä painat. Voit kuitenkin ohjelmoida joystickin myös niin, että esimerkiksi yksi painallus antaa hydraulista painetta 15 sekunnin ajan esimerkiksi kääntäen kyntöaurat ympäri.

SmartTouch U pilot opas

Etukuormaintyöt

Uskallamme väittää, että SmartTouchilla varustettu N-sarjalainen on maailman paras etukuormain­traktori. Se on tasapainoinen, siitä on hyvä näkyvyys, hydrau­liikassa on riittä­västi tehoa, integroitu etukuormain on suunniteltu tähän traktoriin ja analoginen joystick antaa tarkimman tuntuman.

SmartTouch etukuormaintyöt joystickillä ohje

 1. Hydrauliikkajoystickin päässä on Live-3 -vipu, jolla voit ohjata kolmea etukuormaimen hydrauliikkatoimintoa yhtä aikaa. Voit esi­merkiksi laskea ja nostaa kuormainta vetämällä ja työntämällä tikkua, kallistaa työlaitetta kääntämällä tikkua sivuttain ja samalla esimerkiksi puristaa paalikouraa joystickin päässä olevalla Live-3-peukalovivulla.
 2. Etukuormaintöissä voit pitää vasemman käden koko ajan ratissa ja oikean ajokahvalla, sillä ajokahvasta löytyy nyt myös suunnanvaihto.
 3. Valtran patentoima hydrauliikka-assistentti nostaa automaattisesti moottorin kierroksia, kun hydrauliikan tuotto sitä vaatii.
 4. Kuormainvalikosta löydät myös kuormainjousituksen ja implementin lukituksen. Implementtilukitus antaa sinulle 60 sekuntia aikaa vaihtaa etukuormaimen työlaite eikä lukitus anna sen jälkeen avata lukitusta vahingossa.

SmartTouch etukuormaimen asetukset ohje

PTO-työ

Oletko aloittamassa niittomurskaus­ta, jyrsintää, haketusta tai lumen linkousta? Asetusten tekeminen on helppoa ja voit tehdä työn juuri haluamallasi tavalla.

SmartTouch PTO-työ ohje

 1. Kuvaruudussa näkyy PTO-symboli traktorin päällä, napauta sitä.
 2. Valitse pyyhkäisemällä teetkö asetukset etu- vai taka-PTO:lle. Valitse aluksi vaikka nopeus. PTO-cruise on hyvä ominaisuus, jonka avulla traktori antaa automaattisesti oikeat moottorin kierrokset, kun käynnistät PTO:n. Oikeita kierroksia ei siis tarvitse etsiä käsikaasulla tai polkimella. Toinen hyvä ominaisuus on Auto-PTO, jonka avulla voit määrätä, että PTO käynnistyy tai pysähtyy, kun takanostolaite on tietyssä asennossa. Esimerkiksi lunta lingotessa PTO pysähtyy aina, kun nostolaite nostetaan tietyn rajan yli ja käynnistyy, kun se lasketaan saman tai jonkun toisen rajan ali.
 3. Ajokahvassa on kaksi ohjelmoitavaa muistinappia, joihin voit ohjelmoida esimerkiksi PTO:n käynnistyksen ja pysäytyksen. Muistinappien ansiosta sinun ei tarvitse etsiä varsinaista PTO:kytkintä kyynärnojan sivulta.
 4. PTO-asetusten jälkeen voit asettaa esimerkiksi päisteautomatiikan ja näytön asetukset mieleisiksi.
 5. Jos teet esimerkiksi jyrsintää TwinTrac-taakseajolaitteella ja haluat hallita Auto-Control-nostolaitetta millintarkasti, voit ohjelmoida nostolaitteen hallinnan pieneen hydrauliikkajoystickiin. Analogisella hydraulijoystickillä voit liikuttaa kolmea lohkoa yhtä aikaa: nostolaitetta liikuttamalla joystickiä eteen ja taakse, toista liikuttamalla joystickiä sivuttain ja kolmatta liikuttamalla peukalolla joystickin päässä olevaa kytkintä.

SmartTouch Auto PTO ohjekuva

SmartTouch PTO valikko ohjekuva

Katso lisää SmartTouch- käytönopastusvideoita: www.valtra.fi/smarttouch

 

Lue myös nämä