Tällä sivustolla käytetään evästeitä erottamaan sinut muista käyttäjistä. Tämä auttaa meitä tarjoamaan sinulle hyvän käyttökokemuksen ja parantamaan sivustoamme.


Henkilötietojesi yksityisyys on meille tärkeää. Tämän vuoksi AGCO on päivittänyt Tietoturvalausuntoaan antaakseen sinulle paremman käsityksen minkä tyyppisiä henkilötietoja sinusta keräämme ja kuinka niitä käytämme. Suosittelemme että varaat hetken lukeaksesi päivitetyn Tietosuojalausekkeen osoitteessa http://www.agcocorp.com/privacy.html

Lehtiarkisto
Lohkoautomatiikka ja tehtävänhallinta saatavana SmartTouch-traktoreihin
Tekniikka

Lohkoautomatiikka ja tehtävänhallinta saatavana SmartTouch-traktoreihin

Lohkoautomattiika ja tehtävänhallinta tulivat saataville SmartTouch-kyynärnojalla ja automaattiohjauksella varustettuihin traktoreihin elokuussa. Vuoden 2019 aikana tarjolle tulee myös määränsäätöautomatiikka.

Lohkoautomatiikan avulla voidaan ohjata esimerkiksi kasvinsuojeluruiskun suuttimia niin, että ne avautuvat ja sulkeutuvat lohko kerrallaan. Tämä on tarpeen esimerkiksi jos leveällä ruiskulla ajetaan viistosti pellolla, josta osa on jo ruiskutettu. Tällöin lohkonhallinta sulkee suuttimia niin, että jokainen kohta pellosta tulee ruiskutetuksi, mutta mikään kohta ei tule ruiskutetuksi kahdesti.

Section Control available for Valtra SmartTouch tractors
Section Control -lohkonhallinta.

Tehtävänhallinta yhdistää maatilan tietokoneella tehdyn viljelysuunnitelman traktoriin ja toisinpäin. Tiedot siirtyvät joko Bluetoothilla tai Task Doc Prossa GPRS-yhteydellä.

Tehtävänhallinta ymmärtää yleisillä viljelysuunnitteluohjelmilla tehtyjä viljelysuunnitelmia. Se myös helpottaa esimerkiksi EU:n vaatimaa raportointia, kun traktorilla tehdyt työt rekisteröityvät automaattisesti viljelysuunnitelmaan.

Task Doc available for Valtra SmartTouch tractors
Task Doc -tehtävänhallinta.

Määränsäätö tulee 2019

Määränsäätö saadaan SmartTouch-traktoreihin ensi vuonna. Määränsäätö mahdollistaa sen, että esimerkiksi lannoitetta levitetään pellolla kuhunkin kohtaan juuri sen verran kuin sitä viljavuustutkimuksen mukaan tarvitaan.

Variable Rate Control available for Valtra SmartTouch tractors
Variable Rate Control -määränsäätö.

– Uudet ominaisuudet menevät osittain paketeissa, esimerkiksi lohkoautomatiikka vaatii myös tehtävänhallinnan ja käytännössä jokainen ominaisuus vaatii automaattiohjauksen. Uudet ominaisuudet voidaan asentaa traktoriin etänä web-portaalin kautta, kertoo Valtran teknologiaspesialisti Johan Grotell.

Automaattiohjauksen suosio on kasvanut viime vuosina valtavasti. Tänä vuonna yli puoleen uusista traktoreista on asennettu tehtaalla joko automaattiohjaus tai ainakin automaattiohjausvalmius. Vuonna 2016 automaattiohjaus asennettiin vain kolmeen prosenttin traktoreista ja lisäksi valmius muutamaan kymmenen prosenttiin.

Lue myös nämä