Tällä sivustolla käytetään evästeitä erottamaan sinut muista käyttäjistä. Tämä auttaa meitä tarjoamaan sinulle hyvän käyttökokemuksen ja parantamaan sivustoamme.


Henkilötietojesi yksityisyys on meille tärkeää. Tämän vuoksi AGCO on päivittänyt Tietoturvalausuntoaan antaakseen sinulle paremman käsityksen minkä tyyppisiä henkilötietoja sinusta keräämme ja kuinka niitä käytämme. Suosittelemme että varaat hetken lukeaksesi päivitetyn Tietosuojalausekkeen osoitteessa http://www.agcocorp.com/privacy.html

Lehtiarkisto
Tekniikka

Innovaatio: Ajokahva

Pikavaihdetraktoria voi ajaa pelkällä ajokahvalla

Pikavaihdetraktoria voi ajaa pelkällä ajokahvalla

Valtran N- ja T -sarjojen Versu-mallit ovat maailman ainoita pikavaihdetraktoreita, joita voi ajaa ilman poljinta pelkällä ajokahvalla. Kuljettaja voi toki yhä valita myös poljinajon tai vaihtaa pikavaihteita manuaalisesti.

Ajokahva on analoginen, joten se kiihdyttää tai moottorijarruttaa sitä enemmän mitä kovemmin kahvaa liikuttaa. Kahvassa on kick-down -ominaisuus, eli jos kuljettaja tönäisee kahvaa voimakkaasti eteenpäin, traktori vaihtaa pienemmälle ja kiihdyttää voimakkaasti.

Kahva-ajossa kuljettaja säätää kahvalla nopeutta, traktori valitsee optimaaliset kierrokset ja vaihteen. Polttoainetta kuluu vähemmän ja ajaminen on helpompaa. Kun ajokahvassa on lisäksi lähes kaikki työkoneen käyttöön liittyvät painikkeet, voi toisen käden pitää ratilla ja toisen ajokahvalla.

Valtra drive lever closeup

Kahvan eri ajotilat:

  • Automaattinen kahva-ajo
    Ohjaat traktorin nopeutta kahvalla, traktori valitsee sopivan vaihteen ja kierrokset.
  • Automaattinen poljinajo
    Ohjaat moottorin kierroksia polkimella, traktori vaihtaa vaihdetta tarvittaessa.
  • Manuaali
    Ohjaat moottorin kierroksia polkimella ja vaihdat kahvasta pikavaihteita.

 

Tutustu tarkemmin malleihin, joihin on saatavilla ajokahva:

Etsi lähin Valtra-myyjäsi tästä

Lue myös nämä