Tällä sivustolla käytetään evästeitä erottamaan sinut muista käyttäjistä. Tämä auttaa meitä tarjoamaan sinulle hyvän käyttökokemuksen ja parantamaan sivustoamme.


Henkilötietojesi yksityisyys on meille tärkeää. Tämän vuoksi AGCO on päivittänyt Tietoturvalausuntoaan antaakseen sinulle paremman käsityksen minkä tyyppisiä henkilötietoja sinusta keräämme ja kuinka niitä käytämme. Suosittelemme että varaat hetken lukeaksesi päivitetyn Tietosuojalausekkeen osoitteessa http://www.agcocorp.com/privacy.html

Lehtiarkisto
Tekniikka

Traktorimaailman ensimmäinen tuulilasinäyttö

SmartGlass – Tärkeimmät tiedot aina näkyvissä

SmartGlass – Tärkeimmät tiedot aina näkyvissä

Valtra esitteli Agritechnica-näyttelyssä ensimmäisenä traktorinvalmistajana tuulilasinäytön. Kyseessä ei ole autoista ja lentokoneista tuttu HUD-näyttö, sillä tuulilasille heijastettavan kuvan valovoima ei riittäisi traktorikäytössä. Valtran ratkaisuna on ohut elektroluminenssikalvo, joka on laminoitu lasin sisään. Kyse on nanoteknologian sovelluksesta.

– Sähkösyötteellä sytytetään ja sammutetaan merkkejä, jotka kalvoon on tehty. Tekniikka on erittäin luotettava vaikeissakin oloissa, kertoo tohtori Petri Hannukainen, joka työskentelee Valtran tuotekehityksessä tutkimustiimin vetäjänä.

Suunnitteilla on esimerkiksi sovellus, jossa etukuormaimen punnitus-, korkeus- ja kauhan kulma näkyvät tuulilasissa. Lisäksi tuulilasinäytössä voisi näkyä esimerkiksi ajonopeus, PTO:n pyörimisnopeus, tietoa hydrauliikan käytöstä, navigointitietoa tms. SmartGlass-tuulilasinäyttö tulee saataville noin vuoden kuluttua.

www.valtra.fi

Lue myös nämä