Tällä sivustolla käytetään evästeitä erottamaan sinut muista käyttäjistä. Tämä auttaa meitä tarjoamaan sinulle hyvän käyttökokemuksen ja parantamaan sivustoamme.


Henkilötietojesi yksityisyys on meille tärkeää. Tämän vuoksi AGCO on päivittänyt Tietoturvalausuntoaan antaakseen sinulle paremman käsityksen minkä tyyppisiä henkilötietoja sinusta keräämme ja kuinka niitä käytämme. Suosittelemme että varaat hetken lukeaksesi päivitetyn Tietosuojalausekkeen osoitteessa http://www.agcocorp.com/privacy.html

Lehtiarkisto
Metsäurakoitsija arvostaa ND-vaunun vetoa
Traktorit Ihmiset

Metsäurakoitsija arvostaa ND-vaunun vetoa

Vehmersalmelaisen Metsätyö Juha Mönkkösen kaluston helmi on Valtra N174 Direct -traktori, jota seuraa kauniisti KESLA 122ND 2 WD -vaunu ja 316T -kuormain.

Metsätyö Juha Mönkkönen on tehnyt kiinteistön- ja metsänhoitotöitä jo parinkymmenen vuoden ajan. Yritys työllistää keskimäärin kolme henkilöä yrittäjän lisäksi. Metsätyö sisältää puunkaatoa, kantojen jyrsintää sekä risujen ajoa kaupunkialueilla ja tietenkin puunajoa metsässä.

Painopiste perävaunussa

Mönkkönen valitsi kuormain-perävaunusetin, sillä se sopi hänen tarpeisiinsa paremmin kuin traktorin runkosovitteeseen asennettu kuormain. Perusteena oli erityisesti perävaunun vedollisuus. Metsäperävaunu on KESLA 122ND 2 WD. Kyseessä on siis 12 tonnin kantavuudelle suunniteltu vaunu, jossa on hydraulinen napaveto taka-akselilla.

Juha Mönkkönen and Mika Ahonen from AGCO Finland’s Kuopio sales point were very much on the same wavelength when specifying the loader-trailer combination.
Juha Mönkkönen ja Mika Ahonen Kuopion AGCO Suomen myyntipisteeltä löysivät hyvin samalle aaltopituudelle yhdistelmää harkittaessa.

– Hankkimassani metsäperävaunussa on pidennetty kuormatila. Kuormatilan pidentäminen tapahtuu nopeasti ja viimeisessä pankossa olevat tuplatolpat lisäävät tukevuutta. Tarvittaessa perävaunuun voi laittaa risulaidat. Risulaitojen avulla perävaunussa voi kuljettaa kätevästi esimerkiksi lehtiä, ruohoa, polttopuita tai risuja, kertoo Juha Mönkkönen.

– Veto on ehdoton metsässä eikä sen tarvetta voi vähätellä myöskään kaupunkitöissä. Liukkaita paikkoja ja huonoja maastoja löytyy sieltäkin. Napaveto mahdollistaa myös ketjujen käytön, mikä on talvikelissä ehdoton edellytys ja turvallisuustekijä.

Mönkkönen toteaakin ketjullisen kuormain-perävaunuyhdistelmän olevan tehoiltaan samaa luokkaa kuin varsinaisen ajokoneen.

Ammattilaiselle sopiva kuormain

KESLA 316T on ammattilaiskäyttöön sopiva kuormain. Mönkkönen on aiemmin ajanut myös tukkirekkaa, joten isojen autojen nosturit ovat tuttuja, eikä 316T niille juurikaan häviä.

– Kuormaimella nousevat uskomattoman suuretkin kuormat. Puomiston mittasuhteet ovat hyvät. Nosturi on ketterä ja sitä pystyy käyttämään ahtaissakin paikoissa. Nostovoima on tasainen ja ulottumaa löytyy tarvittaessa reilusti.

Mönkkösen nosturin ohjauksessa venttiilinä on Walvoil DPX ja ohjausjärjestelmänä Keslan oma proC-ohjausjärjestelmä. Yhdistelmä saa kehuja Mönkköseltä, joka arvostaa tasaista ja varmaa ohjausta.

– Hyvän laadun näkee kyllä jo silmäilemällä rakenteita, toteaa Mönkkönen.

+1

Lue myös nämä