Tällä sivustolla käytetään evästeitä erottamaan sinut muista käyttäjistä. Tämä auttaa meitä tarjoamaan sinulle hyvän käyttökokemuksen ja parantamaan sivustoamme.


Henkilötietojesi yksityisyys on meille tärkeää. Tämän vuoksi AGCO on päivittänyt Tietoturvalausuntoaan antaakseen sinulle paremman käsityksen minkä tyyppisiä henkilötietoja sinusta keräämme ja kuinka niitä käytämme. Suosittelemme että varaat hetken lukeaksesi päivitetyn Tietosuojalausekkeen osoitteessa http://www.agcocorp.com/privacy.html

Lehtiarkisto
Suomen ja Norjan puolustusvoimat tilasivat Valtroja
Traktorit Valtra World

Suomen ja Norjan puolustusvoimat tilasivat Valtroja

Puolustusvoimat tilasi viime vuonna 77 kappaletta N174 Active -traktoreita sekä yhtä monta FMG:n vaihtolavavaunua. Lisäksi sopimukseen kuuluu esimerkiksi etukuormainten varusteita, lumiauroja ja tielanoja. Traktorit on varustettu mm. etukuormaimilla, puskutuilla, mattavihreällä värityksellä, 57 km/h -voimansiirrolla ja ohjaamon kivääritelineellä. Lukkiutumattomilla jarruilla varustetuissa vaunuissa on koukkulavajärjestelmä, jonka ansiosta niillä voidaan kuljettaa kontteja, lavoja ja muita päällirakenteita.

Traktorit tulevat mm. huolto- ja pioneeriyksiköiden käyttöön. Joukkojen tarvitsemat ammukset, muona ja muut varusteet viedään maastoon konteissa. Traktorit voivat myös itse kunnostaa tarvitsemansa tiet sekä kesäisin että talvisin ja purkaa lastit etukuormaimella.

25–30 traktoria Norjaan

Norjan puolustusvoimat hankkii 25–30 Valtraa. Traktorien mallit ja varustelu vaihtelee kyseisen varuskunnan tarpeen mukaan. Traktorit ovat 100–160 -hevosvoimaisia ja sopimukseen sisältyy optio hankkia niitä enemmänkin.

Norjan puolustusvoimien hankintapäätöksessä hinnan osuus oli 50 prosenttia, laadun 10 prosenttia ja huoltoverkoston 40 prosenttia. Valtra katsottiin parhaaksi valinnaksi.

Myös Ruotsin ilmavoimat, Tanskan rannikkovartiosto ja Latvian armeija ovat hankkineet Valtroja.

Valtra N174 tractor delivering supplies to Finnish troops in the field in containers
Suomen puolustusvoimissa huolto viedään joukoille maastoon traktoreiden vetämissä konteissa. Traktorit myös tarvittaessa kunnostavat teitä, auraavat lunta ja lastaavat tai purkavat kuormia sekä osallistuvat linnoittamiseen.
0
Lue lisää N-sarjasta

Lue myös nämä