Tällä sivustolla käytetään evästeitä erottamaan sinut muista käyttäjistä. Tämä auttaa meitä tarjoamaan sinulle hyvän käyttökokemuksen ja parantamaan sivustoamme.


Henkilötietojesi yksityisyys on meille tärkeää. Tämän vuoksi AGCO on päivittänyt Tietoturvalausuntoaan antaakseen sinulle paremman käsityksen minkä tyyppisiä henkilötietoja sinusta keräämme ja kuinka niitä käytämme. Suosittelemme että varaat hetken lukeaksesi päivitetyn Tietosuojalausekkeen osoitteessa http://www.agcocorp.com/privacy.html

Lehtiarkisto
Traktorin kunnossapito on asennekysymys
Traktorit

Traktorin kunnossapito on asennekysymys

Kaikki meistä tietävät, että käyttäjän käsikirjassa luetellaan traktorin päivittäin tarkastettavat kohteet, mutta moniko meistä todella tekee niin? Ei tainnut nousta montakaan kättä. Omakohtaisella huollolla ja ylläpidolla on kuitenkin suuri merkitys traktorin luotettavuuteen sekä jälleenmyyntiarvoon. Ohessa huollon ammattilaisten vinkkejä traktorin ylläpitoon.

ValtraT4A cutaway

  1. Tarkista öljyt ja nesteet säännöllisesti. Uudemmissa traktoreissa tarkastaminen on helppoa tarkastussilmän kautta.
  2. Säädä oikeat rengaspaineet muulloinkin kuin kylvön yhteydessä. Rengaspaineet vaikuttavat polttoaineenkulutukseen, vetokykyyn ja maan tiivistymiseen.
  3. EU:n jarrumääräysten myötä paineilmalaitteet yleistyvät traktoreissa. Tästä kannattaa ottaa ilo irti ja puhdistaa jäähdytyskennot paineilmalla usein. Puhtaat kennot parantavat traktorin suorituskykyä ja pienentävät tulipalon riskiä.
  4. Rasvaa kaikki nipat säännöllisesti sekä traktorista että etukuormaimesta. Uusissa traktoreissa ohjetarra rasvauskohteista löytyy joko akkulaatikosta tai ohjaamon takaseinästä, mallista riippuen.
  5. Muista vaihtaa polttoainesuodatin ja käytettävä polttoaine talvilaatuun ennen pakkasia. Tämä helposti unohtuva asia aiheuttaa joka syksy Pohjolassa useita kymmeniä yhteydenottoja merkkihuoltoon.
  6. Käytä ehdottomasti vähärikkistä polttoainetta viimeisimpien päästönormien mukaisissa traktoreissa. Liika rikki polttoaineessa aiheuttaa häiriön pakokaasujen jälkikäsittelyjärjestelmässä ja tukkii katalysaattorin.
  7. Nykytraktoreissa on paljon sähkölaitteita ja elektroniikkaa. Tarkista akun varaus sekä napojen ja kaapeleiden kunto riittävän usein.
  8. Jos lasit huurtuvat sisäpuolelta, kannattaa vaihtaa raitisilma-/sisäilmankiertosuodatin. Yleensä vaiva ratkeaa tällä tempulla.
0

Lue myös nämä