Tällä sivustolla käytetään evästeitä erottamaan sinut muista käyttäjistä. Tämä auttaa meitä tarjoamaan sinulle hyvän käyttökokemuksen ja parantamaan sivustoamme.


Henkilötietojesi yksityisyys on meille tärkeää. Tämän vuoksi AGCO on päivittänyt Tietoturvalausuntoaan antaakseen sinulle paremman käsityksen minkä tyyppisiä henkilötietoja sinusta keräämme ja kuinka niitä käytämme. Suosittelemme että varaat hetken lukeaksesi päivitetyn Tietosuojalausekkeen osoitteessa http://www.agcocorp.com/privacy.html

Lehtiarkisto
Traktorit Valtra World

T214 Direct Alppien hiihtokeskuksessa

Työskentelyä korkeuksissa

Työskentelyä korkeuksissa

Silvio Martinod vastaa ulkoalueiden kunnossapidosta La Plaguen hiihtokeskuksessa Ranskan Alpeilla. Martinodilla on kesällä apunaan 7 hengen tiimi ja talvisin 60 henkilöä, joista suurin osa on kunnossapitokoneiden kuljettajia. Frédéric Olivier on Valtra T214 Directin pääkuljettaja.

Valtra hankittiin 2016. Talvisin traktorilla valmistellaan murtomaahiihtolatuja ja kuljetetaan lunta. Traktorissa on tätä varten edessä lumiaura ja takana linko. Kesäisin traktorilla kunnostetaan rinteitä: kerätään kiviä, murskataan ja tasoitetaan maata sekä kuljetetaan maata, multaa ja kiviä.

Traktorissa käytetään talvella renkaiden tilalla kumiteloja. Telojen ja renkaiden ansiosta kone on erittäin monikäyttöinen ja tehokas niin kesällä kuin talvellakin. Ensimmäisen kauden aikana se työskenteli 750 tuntia. Teloja käytettäessä traktorin takuu raukeaa.

Vuonna 2017 hiihtokeskus tilasi toisen Valtran paikalliselta jälleenmyyjältä Serge Monod Equipemementiltä. Uusi traktori on varustettu mm. TwinTrac-taakseajolaitteella, Skyview-metsäohjaamolla ja LED-valoilla.

Monipuolinen kone ja hyvä huolto

Martinod on erittäin tyytyväinen sekä traktoriin että paikalliseen jälleenmyyjään.

– Kun ostamme koneen, ostamme oikeastaan huolto- ja varaosapalvelua. Kone itsessään ei ole vielä mitään, vaan ratkaisevaa on se, miten koneeseen saa jatkossa huoltopalveluita. Valtra on hyvämaineinen merkki ja Sergen palveluun voi luottaa, sanoo Martinod.

Monipuolisuus oli yksi syy päätyä Valtra T214 Directiin. Teloilla varustetulla traktorilla voi työskennellä pehmeässäkin lumessa, mutta kesällä kuljetusajo sujuu nopeasti pyörien päällä.

– Traktoria on hyvin mukava ajaa. Tällä koneella uskaltaa siirtyä huoletta tieltä maastoon, toisin kuin kuorma-autoilla, joita ajoin aiemmin, sanoo kuljettaja Frédéric Olivier.

Olivier kehuu traktorin mukavuutta, näkyvyyttä, äänieristystä ja helppoa käsiteltävyyttä. Traktori on varusteltu talvityöskentelyyn mm. 270 astetta kääntyvällä tuulilasinpyyhkimellä, lämmitetyillä peileillä ja ikkunoilla sekä tehokkaalla lämmityslaitteella.

Koneurakointi hiihtokeskuksessa on tarkkaa hommaa, sillä asiakkaille tai luonnolle ei haluta aiheuttaa haittaa, samoin melu ja pöly pidetään minimissä. Uutta konetta Martinod aikoo kokeilla myös uusissa töissä erilaisten työkoneiden kanssa.

La Plagne, Savoie, Ranska

  • Henkilöstö: 730 talvella, 150 kesällä
  • Rinteitä: 500 hehtaaria
  • Koneet: Valtra T214 Direct talvisin teloilla ja kesäisin renkailla. Lisäksi kuorma-autoja, rinnekoneita, mönkijöitä ja moottorikelkkoja.
  • Traktoritöitä: Murtomaalatujen tekeminen, lumen kuljetus. Kesäisin kivien kerääminen ja murskaus, alueiden tasaaminen ja kuljetus.

Lue lisää:

Etsi lähin Valtra-myyjäsi tästä

Lue myös nämä