Tällä sivustolla käytetään evästeitä erottamaan sinut muista käyttäjistä. Tämä auttaa meitä tarjoamaan sinulle hyvän käyttökokemuksen ja parantamaan sivustoamme.


Henkilötietojesi yksityisyys on meille tärkeää. Tämän vuoksi AGCO on päivittänyt Tietoturvalausuntoaan antaakseen sinulle paremman käsityksen minkä tyyppisiä henkilötietoja sinusta keräämme ja kuinka niitä käytämme. Suosittelemme että varaat hetken lukeaksesi päivitetyn Tietosuojalausekkeen osoitteessa http://www.agcocorp.com/privacy.html

Lehtiarkisto
Ykkösluokan traktorikokemus
Traktorit Tekniikka

Viidennen sukupolven N- ja T -sarjat

Ykkösluokan traktorikokemus

N- ja T -sarjat kehittyvät viidenteen sukupolveen. Uudistuneet ohjaamot, uusi ulkonäkö, voimansiirron ja moottorin uudet ominaisuudet sekä täysin uusi älynäyttö tekevät modernin teknologian käyttämisestä helppoa.

Viidennen sukupolven N- tai T -sarjan ohjaamoon noustessa huomaa, että traktori on uudistunut perusteellisesti. Ensimmäisenä silmään osuu uusi ohjauspylväs ja ohjaamon oikeassa etupilarissa oleva uusi älynäyttö, josta hallitaan useita traktorin toimintoja, etenkin HiTech- ja Active -malleissa.

Ajaessa paljastuu lisää uudistuksia. Liikkeellelähtö on helppoa raskaankin kuorman kanssa vaihteiston B- ja C -alueilla uuden Start Boost -ominaisuuden ansiosta. Nopeusalueiden vaihto on uudistettu entistä nopeammaksi, jonka huomaa etenkin maantienopeuksissa. Moottorien suoritusarvot ovat muuten entisellään.

Työskennellessä Direct- ja Versu -malleja hallitaan entistä kirkkaammalta SmartTouch-näytöltä. SmartTouchissa on myös uusi Help-ominaisuus, jonka avulla käyttäjä saa helposti neuvoja eri toiminnoista. Active- ja HiTech -malleissa traktorin asetukset hoidetaan nyt A-pilarin uudesta näytöstä, joka jatkaa SmartTouchin perinteitä alan helppokäyttöisimpänä hallintajärjestelmänä.

Ohjaamon uusi ilme

Uuden N- ja T -sarjan ohjaamo on uudistunut täysin. Mittaristo on siirtynyt ohjauspylväästä A-pilariin, jossa se on hyvin näkökentässä. Noin 15x40 sentin kokoista älynäyttöä hallitaan ratin alapuolelta.
Uuden N- ja T -sarjan ohjaamo on uudistunut täysin. Mittaristo on siirtynyt ohjauspylväästä A-pilariin, jossa se on hyvin näkökentässä. Noin 15×40 sentin kokoista älynäyttöä hallitaan ratin alapuolelta.

Ohjauspylväs on uudistunut täysin. Ohjauspyörä on hieman isompi kuin ennen, mutta kuitenkin yhä Valtralle tunnusomaisesti näppärän kokoinen. Valoviiksi on ratin alla vasemmalla, pyyhkijöiden viiksi oikealla ja suunnanvaihtovipu on siirtynyt hieman enemmän ratin etupuolelle. Suunnanvaihtovipu palaa nyt aina keskiasentoon suunnan valitsemisen jälkeen. Tämän ansiosta vipu on aina valmiina oikeassa asennossa, vaikka suuntaa muutettaisiinkin välillä esimerkiksi SmartTouch ajokahvasta.

Valtran perinteinen suunnanvaihtovipu on uudistunut.
Valtran perinteinen suunnanvaihtovipu on uudistunut.

Kaikissa viidennen sukupolven N- ja T -sarjan traktoreissa uusi näyttö korvaa perinteisen mittariston. Kuljettaja voi valita näyttöön työtilanteessa tarvitsemansa tiedot SmartTouchin tapaan. HiTech- ja Active -malleissa moottorin, voimansiirron, hydrauliikan ja muiden asetusten muuttaminen on nyt erittäin helppoa uuden näytön avulla. Versu- ja Direct -malleissa säädöt tehdään SmartTouch-kosketusnäytöltä, mutta valittujen tietojen seuraaminen käy helposti myös A-pilarin -näytöstä.

HiTech- ja Active -malleissa moottorin, voimansiirron, hydrauliikan ja muut traktorin asetukset tehdään uudelta älynäytöltä. Kaikissa malleissa mitta-riston perustietojen ja merkkivalojen lisäksi näytöltä voi seurata työssä tarvittavia valinnaisia tietoja.
HiTech- ja Active -malleissa moottorin, voimansiirron, hydrauliikan ja muut traktorin asetukset tehdään uudelta älynäytöltä. Kaikissa malleissa mittariston perustietojen ja merkkivalojen lisäksi näytöltä voi seurata työssä tarvittavia valinnaisia tietoja.

Tehokkaampaa työskentelyä

Uusi ohjaamo on mukavampi ja mahdollistaa entistä tehokkaamman työskentelyn. SmartTouch-malleissa ohjaamon oikea puoli on muotoiltu uusiksi ja istuin kääntyy entistä enemmän oikealle. Oikeassa hallintapaneelissa on myös kätevä puhelinpidike sekä valinnaisvarusteena USB-latauspisteitä puhelimelle, tabletille ja muille elektronisille laitteille. Uuden sukupolven Valtra Evolution -istuimen selkänojan yläosa kääntyy kuljettajan mukana ja tukee myös silloin, kun kuljettaja on osittain kääntynyt taaksepäin seuraamaan työkonetta.

Ohjaamoon on saatavana lisävarusteena tasokkaampi tumma Premium-sisustus, joka pitää sisällään esimerkiksi nahkapäällysteisen ohjauspyörän, osittain kromatut polkimet ja kumiset pehmusteet säilytyslokeroiden pohjalla.

Lisävarusteena on saatavana ensiluokkainen, tumma sisustuspaketti, johon kuuluu esimerkiksi nahkapäällysteinen ohjauspyörä, kromatut ilmanvaihtoventtiilit ja polkimet sekä pehmustetut säilytyskotelot.
Lisävarusteena on saatavana ensiluokkainen, tumma sisustuspaketti, johon kuuluu esimerkiksi nahkapäällysteinen ohjauspyörä, kromatut ilmanvaihtoventtiilit ja polkimet sekä pehmustetut säilytyskotelot.

Teknologia helpottaa työskentelyä

Viidennen sukupolven N- ja T -sarjan traktoreissa on useita työskentelyä helpottavia ominaisuuksia. Aluevaihteen vaihtoa on sujuvoitettu sekä ohjelmistoa että komponentteja kehittämällä. Nopea vaihto on käytössä kun voimansiirron lämpötila ylittää 30 astetta.

Auto U-Pilot -päisteautomatiikka yhdistää Valtran monipuolisen päisteautomatiikan ja Valtra Guide -automaattiohjauksen. Auto U-Pilot tunnistaa kun traktori tulee pellon päisteeseen ja aloittaa kuljettajan ohjelmoiman työsarjan automaattisesti.

Ajovalojen hallinta on keskitetty uuteen valoviikseen ohjauspylvään vasemmalle puolelle. Päiväajovalot kytkeytyvät automaattisesti liikkeelle lähdettäessä, jos muita valoja ei ole valittu. Viiksestä valitaan käytetäänkö yläajovaloja vai konepeiton ajovaloja ja myös kytketäänkö pitkillä molemmat valot.

N-sarja Standard hv Standard Nm Boost hv Boost Nm
N135 135 570 145 620
N155eco 155 610 165 660
N175 165 680 210 800

Kaikissa malleissa nelisylinterinen 4,9-litrainen AGCO Power -moottori. Voimansiirtovaihtoehdot HiTech, Active, Versu ja Direct.

T-sarja Standard hv Standard Nm Boost hv Boost Nm
T145 145 640 170 680
T155 155 680 180 740
T175eco 175 740 / 850 190 780 / 900
T195 195 800 210 870
T215 215 870 230 910
T235 235 930 250 1000
T235 Direct 220 900 250 930
T255 235 930 271 1000

Malleissa T145 ja T155 on kuusisylinterinen 6,6-litrainen AGCO Power -moottori. Malleissa T175–T255 on kuusisylinterinen 7,4-litrainen AGCO Power -moottori. Voimansiirtovaihtoehdot HiTech, Active, Versu ja Direct, paitsi T255, josta ei ole saatavilla portaatonta Direct-mallia.

Lue lisää N-sarjasta Lue lisää T-sarjasta

Lue myös nämä