Tällä sivustolla käytetään evästeitä erottamaan sinut muista käyttäjistä. Tämä auttaa meitä tarjoamaan sinulle hyvän käyttökokemuksen ja parantamaan sivustoamme.


Henkilötietojesi yksityisyys on meille tärkeää. Tämän vuoksi AGCO on päivittänyt Tietoturvalausuntoaan antaakseen sinulle paremman käsityksen minkä tyyppisiä henkilötietoja sinusta keräämme ja kuinka niitä käytämme. Suosittelemme että varaat hetken lukeaksesi päivitetyn Tietosuojalausekkeen osoitteessa http://www.agcocorp.com/privacy.html

Lehtiarkisto
“Traktoriurakointi on tulevaisuuden ammattini”
Ihmiset Valtra World

Lumilautailun maailmanmestari ja metsuri Roope Tonteri

“Traktoriurakointi on tulevaisuuden ammattini”

Ihmiset tuntevat Roope Tonterin lumilautailun slopestylen ja big airin kolminkertaisena maailmanmestarina, mutta harvempi tietää, että Tonteri opiskelee metsuriksi ja haaveilee traktoriurakoinnista.

– En tunne rulla- ja lumilautailupiireissä ketään muuta, joka tekisi metsätöitä ja omistaisi traktorin. Taitaa kaverit enemmän harrastaa surffausta Kaliforniassa kuin traktorihommia, naureskelee Tonteri, joka vastaa puhelimeen polviaan myöten lumessa ja moottorisaha kädessä.

Tonteri on kasvanut maaseudulla, mutta ei varsinaisella maatilalla. Pieniä metsätöitä hän on kuitenkin tehnyt jo nuoresta pitäen ja maataloustöitäkin sukulaisten luona. Aivan äskettäin hän osti 20 hehtaaria metsää, jonka hoitorästeissä riittää tekemistä vähäksi aikaa.

– Lumilautailu on päätyö vielä ainakin seuraavat kolme vuotta, eli Pekingin olympialaisiin asti. Sen jälkeen katsotaan, että jatkuuko ura vai siirrytäänkö täysipäiväiseksi metsuriksi.

Roope Tonteri harjoittelemassa Itävallassa Absolut Parkissa maaliskuussa 2018. Kuva: Henri Juvonen
Roope Tonteri harjoittelemassa Itävallassa maaliskuussa 2018. Kuva: Henri Juvonen

Tonteri osti viime vuonna Valtra A94:n. Etukuormaimella varustettua traktoria on käytetty esimerkiksi lumi- ja metsätöissä, kevättalvella sillä myös rakennetaan lumesta hyppyreitä omaan rinteeseen.

– Hankintalistalla on Keslan metsäkärry. Sitten kolmen vuoden päästä voisi harkita, että olisi erikseen traktori puunajoon ja toinen traktori motovarustuksella harvennushakkuita varten. Traktoreita voisi käyttää myös maataloudessa, kuljetuksessa ja lumitöissä, suunnittelee Tonteri.

0
Lue lisää A-sarjasta

Lue myös nämä