Tällä sivustolla käytetään evästeitä erottamaan sinut muista käyttäjistä. Tämä auttaa meitä tarjoamaan sinulle hyvän käyttökokemuksen ja parantamaan sivustoamme.


Henkilötietojesi yksityisyys on meille tärkeää. Tämän vuoksi AGCO on päivittänyt Tietoturvalausuntoaan antaakseen sinulle paremman käsityksen minkä tyyppisiä henkilötietoja sinusta keräämme ja kuinka niitä käytämme. Suosittelemme että varaat hetken lukeaksesi päivitetyn Tietosuojalausekkeen osoitteessa http://www.agcocorp.com/privacy.html

Lehtiarkisto
SmartTouch ylivoimainen terminaali traktorilehtien vertailussa
Tekniikka Valtra World

SmartTouch ylivoimainen terminaali traktorilehtien vertailussa

Hollantilaisen, tanskalaisen, suomalaisen ja norjalaisen traktorilehden yhteistyössä tekemässä vertailussa SmartTouch todettiin selkeästi alan parhaaksi terminaaliksi. Itse asiassa SmartTouch oli niin hyvä, että T214 Versu voitti vertailun pitkälti helppokäyttöisen käyttöliittymänsä ansiosta, mutta kehuja sai traktorin moni muukin ominaisuus.

Kuljettaja kommunikoi nykyaikaisen traktorin kanssa paljolti juuri näyttöruudun avulla. Siksi terminaali ja helppo käyttöliittymä ovat ratkaisevan tärkeitä traktorin käyttökokemuksen kannalta. Toki myös mittareita ja mekaanisia vipuja tarvitaan, samoin ergonomia on tärkeää työkoneita kiinnitettäessä, mutta usein käytettävät toiminnot löytyvät traktorin terminaalista.

Terminaalien merkitys on kasvanut, kun traktoreihin on tullut yhä enemmän toimintoja, joita kuljettaja voi säätää entistä tarkemmin. Voimansiirron ja hydrauliikan ohjelmointi, päisteautomatiikat ja vastaavat toiminnot ovat yleistyneet traktoreissa käytännössä vasta viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Valtran HiTech-vaihteisto oli SmartTouchin eräänlainen varhainen edeltäjä. Nykyinen käyttöliittymä on valovuoden edellä vanhaa HiTechiä, mutta aikoinaan ohjelmoitavat pikavaihteet, suunnanvaihto ja moottorin kierrosluvut olivat hieno ominaisuus. Myös vanhan HiTechin ohjaamon A-pilarin pieni näyttö oli sijoitettu niin hyvin näkökenttään, että myös SmartTouch-traktoreista löytyy pieni apunäyttö samasta paikasta.

Kaikki samassa ruudussa

SmartTouch-kyynärnojan näytöllä ohjataan sekä traktorin toimintoja, päisteautomatiikkaa, Isobus-työkoneita että automaattiohjausta. SmartTouchin käyttäjälle tämä voi tuntua itsestään selvälle, mutta ei välttämättä ole sitä.

Lähikuva Valtra SmartTouch traktorin käsinojaterminaalista
SmartTouch-kyynärnoja ja etenkin näytön helppoa käyttöliittymää pidettiin traktorialan parhaana pohjoiseurooppalaisten traktorilehtien yhteisvertailussa. Valtra T214 Versu voitti koko vertailun ja helppokäyttöinen SmartTouch-käyttöliittymä oli yksi tekijä, mikä erotti Valtran kilpailijoista.

“Markkinoiden helppokäyttöisin terminaali” toistuu monta kertaa Koneviestin, Trekkerin, Bedre Gardsdriftin ja Traktor Techin yhteisvertailussa. Kiitosta saa erityisesti SmartTouchin matala valikkorakenne, joka perustuu siihen, että heti aloitusruudussa on kääntyvä traktorin kuva, jonka päälle eri kuvakkeet on asetettu luonnollisille paikoilleen. Mihin tahansa toimintoon pääsee käsiksi korkeintaan kahdella napautuksella tai pyyhkäisyllä.

SmartTouchin ylivoimaisuus ei johdu esimerkiksi näyttävästä grafiikasta, pikseleiden määrästä tai kosketusnäytön isosta koosta. Näilläkin on toki merkitystä, mutta tärkeintä on kuitenkin loppuun asti mietitty käyttölogiikka. Esimerkiksi kuvakkeet ja niiden sijoittelu on testattu oikeilla asiakkailla satoja kertoja tuotekehitysprosessin eri vaiheissa. Suunnittelijat ovat luopuneet omista ennakkokäsityksistään ja lempilapsistaan, jos asiakkaat eivät ole osanneet käyttää niitä testeissä.

Näytön lisäksi SmartTouch tarkoittaa myös kyynärnojaa ja koko traktorin hallintajärjestelmää. Kaikkia toimintoja ei käytetä näytöltä, vaan hyvä joystick ja ajokahva ovat tärkeä osa kokonaisuutta. Näyttö ja muut hallintalaitteet on suunniteltu yhdessä niin, että useimmin käytetyt ja tarkkuutta vaativat toiminnot löytyvät mekaanisista vivuista. Lisäksi traktorin ajajalla on suuri vapaus ohjelmoida haluamiaan toimintoja kyynärnojan eri näppäimiin ja vipuihin. Hydraulilohkon voi esim. sijoittaa 9 eri hallintavipuun. Samoin myös etu- tai takanostolaitteen voi sijoittaa samoille vivuille, 9 eri paikkaan. Tämä jatkaa Valtran perinteistä räätälöinti-ajatusta, eli traktorin käyttäjä voi muokata traktoriaan juuri omiin töihinsä sopivaksi.

Valtran SmartTouch tarkoittaa myös kyynärnojaa ja koko traktorin hallintajärjestelmää. Kaikkia toimintoja ei käytetä näytöltä, vaan hyvä joystick ja ajokahva ovat tärkeä osa kokonaisuutta.

Lue myös nämä