Tällä sivustolla käytetään evästeitä erottamaan sinut muista käyttäjistä. Tämä auttaa meitä tarjoamaan sinulle hyvän käyttökokemuksen ja parantamaan sivustoamme.


Henkilötietojesi yksityisyys on meille tärkeää. Tämän vuoksi AGCO on päivittänyt Tietoturvalausuntoaan antaakseen sinulle paremman käsityksen minkä tyyppisiä henkilötietoja sinusta keräämme ja kuinka niitä käytämme. Suosittelemme että varaat hetken lukeaksesi päivitetyn Tietosuojalausekkeen osoitteessa http://www.agcocorp.com/privacy.html

Lehtiarkisto
Valtrat ovat 65-prosenttisesti kotimaista työtä
Palvelut Valtra World

Valtrat ovat 65-prosenttisesti kotimaista työtä

Suolahdessa valmistetut Valtra-traktorit ovat noin 65-prosenttisesti kotimaista työtä. Traktorissa käytettävistä osista reilusti yli puolet on suomalaisia ja lisäksi tulee Suolahdessa tehdyn työn arvo.

– Ostamistamme osista selvästi yli puolet on kotimaisia. Laskimme mukaan vain sellaiset yhtiöt, joiden tuotanto on aidosti Suomessa, kertoo ostojohtaja Mari Horttonen.

Suuria kotimaisia alihankkijoita ovat esimerkiksi Nokialla toimiva AGCO Powerin moottoritehdas ja Ylihärmässä toimiva MSK Cabinsin ohjaamotehdas, jotka kumpikin työllistävät useita satoja ihmisiä. Kaikkiaan lähes sata suomalaista firmaa toimittaa osia Valtran traktoreihin.

Kotimaisuusasteeseen on laskettu mukaan vain Suolahdessa tehdyn tuotantotyön arvo, ei esimerkiksi tuotekehitystä tai varaosia. Sekä kotimaisen työn että osien arvo on siis laskettu varsin tiukasti pikemminkin alakanttiin kuin liioitellen.

Käytännössä yksittäisen traktorin kotimaisuusaste vaihtelee mallisarjan ja varustelun mukaan.

Lue lisää A-sarjasta Lue lisää N-sarjasta Lue lisää T-sarjasta Lue lisää S-sarjasta

Lue myös nämä